Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OEM licencia Windows

Zdravim, kedze sa blizil koniec predaja OS Windows XP, rozhodol som sa pre zakupenie licencie. Zakupil som OEM verziu Windows XP Home Edition, ale zarazil ma napis na obale, ze je ju mozne dodavat len s novymi pocitacmi. Viete mi niekto vysvetlit ako to vlastne s tou OEM licenciou Windows vlastne je? Ci ju mozem legalne pouzivat uz na starsom pocitaci, popripade ine obmedzenia OEM licencii. Vopred dakujem za odpovede.

Předmět Autor Datum
V ČR se může oem licence použít i k legalizaci nelegálního pc. Počítám v SR to platí taky ale nevím.…
MM_tank 28.06.2008 15:30
MM_tank
Asi to bude tak, prave som nasiel toto: Legalizácia operačného systému Windows pomocou OEM licencie… poslední
p3dro 28.06.2008 15:58
p3dro

V ČR se může oem licence použít i k legalizaci nelegálního pc. Počítám v SR to platí taky ale nevím.

OEM licence je vázaná na základí desku a nesmíš ji tedy vyměnit např. při upgradu. Ale pokud se ti deska pokazí do dvou let smíš ji vyměnit.

Můj komentář: Jsou to takové kravinky a moc se na to nehledí:-)

Správně se ten sešitek s cdčkem a číslem má prodávat ještě v takový hnědý papírový krabici ve který to chodí a tam je to napsaný. Ale někdy se kupuje trojpak a pak se to zákazníkovi prodá bez té krabice.

Asi to bude tak, prave som nasiel toto:

Legalizácia operačného systému Windows pomocou OEM licencie
Od 2.5.2007 je v Slovenskej republike možné k legalizácii operačného systému ponúkať OEM balenie Windows XP* alebo Windows Vista.
Legalizácia pomocou OEM licencie systému Windows je určená pre všetky počítače bez operačného systému Windows alebo s nelegálnym operačným systémom Windows.
- OEM licencia systému Windows je neprenositeľná a je viazaná na hardware, s ktorým bola po prvý raz aktivovaná a na ktorom je nalepený štítok Certifikát pravosti /COA/.
- aktuálne informácie týkajúce sa legalizácie pre koncového užívateľa sú uvedené na webovej stránke: GENUINE

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru