Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chybná čeština v celém systému

Ahoj,
prosím o radu,
začalo to nenápadně, ani jsem si toho nějak nevšiml, takže nevím, jestli jsem něco udělal špatně. Je to už delší dobu, co si stáhnu titulky ve filmu a zobrazují se špatně, když přepnu kódování z windows na utf, tak se to neopraví, musím nahrazovat asi 15 znaků. To by až tak nevadilo, ale dal jsem si do souvislosti s tím také to, že když si vytvořím složku která má v sobě třeba tiskací Č, tak se mi zobrazí, ale po restartování počítače už ne, nedá se do ní ani zapisovat ani vejít, ale když ji chci vytvořit znova, zeptá se mě to, jestli to chci sloučit. Stejně tak mám problémy i s některými programy, někde to funguje, někde ne. Třeba v instalacích nebo v PsPadu se mi místo diakritiky zobrazujou tučné sloupečky. Některé programy mi třeba ani neotevřou program s diakritikou (áé berou, ale ř už třeba ne).
Můj operační systém je Vista
Nevíte čím to může být?
Díky moc, případné dotazy rád zodpovím.

Předmět Autor Datum
Ako prve si vlez do ovladacie panely - miestne a jazykove nastavenia, a tam si skontroluj ze mas nas…
MM.. 23.12.2010 14:01
MM..
Jo, tím to asi bude. Já sem se tam koukal, ale vidím formát : čeština, tak jsem to zavřel, nenapadlo… poslední
JOJO86 23.12.2010 14:54
JOJO86

Ako prve si vlez do ovladacie panely - miestne a jazykove nastavenia, a tam si skontroluj ze mas nastavene vsetko na cesky (hlavne kartu o ne-unicode programoch).

Titulky s tym ale nesuvisia tam si musis len nastavit v prehravaci take kodovanie ake maju titulky. Ked to ani potom nejde tak mozes mat posahane subory fontov vo Windows. Ale titulky nijak nesuvisia s tymi nazvami zloziek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru