Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obcas nenabehne PC

Ahoj,
mam takove dilema a zajimalo my me jestli je nejake jednoznacne reseni na zjisteni priciny problemu. Moje PC pri startu obcas nenabehne, resp. proste stuhne, pomuze az restart. Vypada to tak, ze kdyz to zapnu, tak to spocita viry (kontrola pameti) a pak kdyz se maji inicializovat disky, tak to ani nenapise tu hlasku Primary master atd. Proste se to pred tim zastavi a konec. Otazka zni co s tim je. Mam podezdreni na pomalu odchazejici disk, ale to jsem si rikal, ze by mi spis hlasilo, ze disk failiture pri nacitani OS a kdyby byl uplne mimo, tak by ho BIOS pri startu nenasel, ale to jsou jen moje uvahy ... . Dalsi moznost je, ze mam zakladni desku v pytli a pomalu odchazi do kremikoveho nebe. Jen nechapu proc po restartu vetsinou vse jede v pohode. Jednou se stalo, ze nabehl az po trech restartech, ale to je vyjimecne. Stava se to tak jednou do tydne. Je moznost nejak zjistit co by to mohlo byt? Pri selhani ani nevydava zadny Beep Code, proste jen skonci pred nacitanim disku. Jeste jsem premyslel nad flashnutim novym SW BIOSu, ale moc se mi do toho nechce, protoze to asi neni zdroj meho problemu.

Napada nekoho co by to mohlo byt? Pripadne naky zpusob jak to zjistit? Blby je, ze se ten problem neda jednoduse vyvolat, nastava proste samovolne jednou za cas. Diky za jakykoliv napad.

Předmět Autor Datum
Zdroj 75%.
Flash_Gordon 06.01.2011 21:59
Flash_Gordon
Možná u tebe to bude něco jiného, ale moje PC dělá to samé když je mu zima. Přesněji: mám všechny vě…
JoDiK 06.01.2011 22:12
JoDiK
Na otázku nelze dobře odpovědět, protože možných příčin je XY. Popíšu ti co jsem před dvěma dny prov…
kropf08 07.01.2011 01:31
kropf08
já v podobných případech ještě vyměním baterii na základovce a dám LOAD DEFAULTS. poslední
jirka44 07.01.2011 07:55
jirka44

Možná u tebe to bude něco jiného, ale moje PC dělá to samé když je mu zima. Přesněji: mám všechny větráky v PC řízené teplotou bohužel ty starší modely, které se někdy ani neroztočí a to vadí základní desce, která si hlídá otáčky - zasekne se někde před detekcí disků. Když chvilku počkám a restartuju, nebo šťouchnu do lopatek, tak to pak naběhne v pohodě.

Na otázku nelze dobře odpovědět, protože možných příčin je XY. Popíšu ti co jsem před dvěma dny prováděl s podobnou "mrtvolkou" já. Rozebral jsem všechny spoje, vyjmul všechny komponenty, zkontroloval CPU a chlazení, sloty RAM a usazení modulů. Zkontroloval jsem desku, jestli se někde nepřátelí s chasis. Resetoval CMOS, prohlédl větrák zdroje a zběžně jeho vnitřek. Potom jsem vše lehce vyčistil, pospojoval a kupodivu spustil - v BIOSu nastavil DEFAULT pro všechno na co mi padlo oko, nastavil boot na C: a obživlé předal majiteli. Zkus to napodobit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru