Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obcasne, ale vysoke zvyseni teplot ACPI i CPU na ntb

Ahoj,

popisu problem postupne, ale nevim, jestli maji nebo muzou mit souvislost. Driv jsem si toho nikdy poradne nevsimal, az se mne stala jedna vec, kdy jsem ntb pripojil v aute na menic napeti, ktery se ale nezapnul (koupil jsem si novej a nevsiml si, ze moje nabijecka na ntb ukazuje 65W a on tusim od 50W ma jet na kably primo z baterky a ne ze zapalovace). Od ty doby odesly 3 clanky z 9 na baterce, stalo se to hned v aute navazne za sebou. Muze mit souvislost zniceni 3 clanku baterie s pripojenim k tomu napetovymu menici a muze menic znicit baterku?

No a ted si posledni dobou zacinam vsimat, ze z ntb jde pomerne casto, rozhodne castej nez driv, dost teply vzduch. Zacal jsem si to trosku hlidat a merit SIWem. No a potreboval bych vedet jestli je normalni,ze teplota ACPI dosahuje treba 72°C? Nikdy driv jsem to takto nesledoval a tak nevim, jestli to takovyto teploty melo.
Podle me ale ne, protoze jsem opravdu malokdy citil teply vzduch na ruce. Teploty samozrejme vylizaji nahoru pri zatezi. Zpusobuje ji pomerne casto smejdsky plugin container od FF, ktery obcas proste musim pouzit, ale to je ted celkem jedno. Ovsem po jeho vypnuti pomerne rychle spadnou. CPU klidne leze az k 50°C (normalne jsou max kolem 35°C), ale po snizeni zateze je velice rychle zase zpet na svych nizkych teplotach, takze vetrani funguje, ale znervoznuji me ty vysoky teploty jak CPU, tak ACPI.

Nebo je to normalni a jen jsem si toho driv nevsiml, protoze prave plugin container driv ve FF nebyl a nic tak muj pc trvale 50-99% nezatezovalo?

Jedna se o cca 2 roky starou T61. Mate nekdo T61 a muzete ty teploty porovnat?

Dik

Předmět Autor Datum
Podle mě to normální není (i když notesy topí slušně). Zjišťovals, jestli ti nějaký proces nežere př…
mif 19.12.2010 09:24
mif
Samozrejme to vytezuje proces, jak jsem psal plugin container od FF, ale proste mam pocit, ze i kydz…
Radek 19.12.2010 09:35
Radek
Mno, pokud ti notes netuhne, asi ti reklamačku neuznají. Zkusil bych čistou instalaci OS, jak se to…
mif 19.12.2010 09:40
mif
S reklamaci neni problem, ale to je jedno, to jsem resit nechtel. Mne jde o to, jestli to neni nejak…
Radek 19.12.2010 09:47
Radek
ACPI samo o sebe nemôže mať vysokú teplotu,ACPI je štvorpísmenová skratka slovného pojmu, nie niečo,…
audax 19.12.2010 09:39
audax
Teplota 50°C je na tento ntb hodne. NIkdy to nedosahoval, ani kdyz jsem na nem zkusebne delal video… poslední
Radek 19.12.2010 09:48
Radek

Podle mě to normální není (i když notesy topí slušně). Zjišťovals, jestli ti nějaký proces nežere příliš mnoho strojového času (velká zátěž CPU)? Řekl bych, že zde bude zakopaná sobáka. Co máš na mysli pod pojmem "teplota ACPI"?

Samozrejme to vytezuje proces, jak jsem psal plugin container od FF, ale proste mam pocit, ze i kydz driv neco cpu zatizilo, tak to nefoukalo tak teplej vzduch. Jenze je mozny, ze se na to hodne zameruju od te doby, co odelsy ty 3 z 9 clanku v baterce.
Ja nevim co je ACPI, porste ot ukazuje SIW. Hledal jsem popis ACPI na netu, ale stejne nevim, kde se to meri. IBM netopi.
Je to na reklamaci nebo ne? Nemuzu si dovolit, aby se mne nekde ntb podelal.

S reklamaci neni problem, ale to je jedno, to jsem resit nechtel. Mne jde o to, jestli to neni nejaka predzvest vetsi zavady. S OS to podle myho nema nic spolecny, i kdyz udelam obnovu ghostem cerstve po instalaci OS, tak je to to samy. Je to proste divny, fakt mam pocit, ze se to vsechno zacalo dit az po tom pripojeni te nove menicky napeti.

ACPI samo o sebe nemôže mať vysokú teplotu,ACPI je štvorpísmenová skratka slovného pojmu, nie niečo,čo sa zahrieva alebo ochladzuje/jedine ak tak štvorpísmenové slovo PIVO ohreje na duši počas letných horúčav/,teplota procesora v záťaži 50°C nieje nič mimoriadne ,čo by malo byť dôvodom k znepokojeniu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru