Avatar uživatele
stana73

A co kouření-jeden si zapálí na nevhodném místě a obtěžuje všechny okolo.To je normální?

Kde je ta hranice?V obchod­ních centrech,kam chodí rodiny se kouří,ale zakazuje se kouřit v hospodách.A proč si kuřáci,alkoholici a narkomani nepřispívají na léčbu,když za jejich onemocnění může jejich zlozvyk?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? mosoj, modrypezotek, iceT, arygnoc, anonym před 4783 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
arygnoc

Jako kuřák přiznávám, není to normální.
Jsem proti kouření a nesnáším ho (i to vlastní).

Bezplatné léčéní kuřáků je blud, to léčéní je dražší jak samotné kouření (znám to) – žádná pojišťovna nedá ani korunu na léčéní kuřáka, natož na jeho pobyt někde v léčebně.
Ale pro alkoholiky a narkomany máme sanatoria, v kterých pobyt hradí pojišťovny, hm.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Kouření by mělo být zakázáno tam, kde se nacházejí nekuřáci. V hospodách by měly být oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky.
Co se týče příspěvku na veřejné zdravotní pojištění o tom by se mohla vést dlouhá diskuze, jelikož příspěvek je již zahrnut v ceně za cigarety a alkohol.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hornik.

Já ač sám kuřák si dávám pozor na veřejných místech kde jsou lidé aby můj kouř neobtěžoval. To znamená že sleduji směr větru. Když to neumí ostatní, poukazuje to na výchovu která se změnila v nic v posledních 20ti letech. Prosím aby mě nikdo neobtěžoval reklamou na to co nemusím, nebo aby přitloustlí s cholesterolem neobtěžovali mou peněženku když já sám jsem zdravý. Rozhodně nic takového nikomu nezakazuji ale také nechci být obtěžován. Jestli chcete zakazovat kouření, tak to zakažte úplně a ne jenom někde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
poa.li

Hranice by něl nít každý ve svém svědomí, ale to nefunguje. A lidí je tolik, že vždycky bude někdo obtěžován, ať již čímkoliv. Zákony a zákazy nejdou udělat tak, aby při tolika lidech, z nichž každý má na něco právo nebyly nespravedlivé vůči někomu jinému. Je to takový spletenec, že se v něm už teď stejně nikdo nevyzná…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kropitko

Tak v obchodním centru nekouřím a předpokládám, že se to ani nesmí. Venku kouřím jen na zahradě,,pak v restauraci na zahrádce a v hospodě, kde hulí každý.

No a co se týče přispívání na léčbu, tak myslím, že jsem zaplatila už dost, na to, že jdu k lékaři jednou za 15,,,no a to to ještě ani nesouvisí s tím, že jsem kuřák,,,další věc je,že v tom případě by si měli připlácet i např. tlustí lidé,,,jen těch nemocí, co plyne z tloušťky,,,,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek