Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obložení komínu

Dobrý den, potřeboval bych fundovaně poradit v následující otázce. Mám domek po rekonstrukci s AKU vytápěním. Vzhledem k cenové náročnosti přemýšlím o dodatečném vytápění a to o krbových kamnech. Mám stávající, původní komín, který býval v bezproblémovém provozu, takže by stačil jen vyčistit. Kamna by byla umístěna v přízemí v kuchyni, která je v přízemí a teď se dostávám k jádru problému. Při rekonstrukci podkroví jsem obložil komín sádrokartonem a mám zde vedeny i kabely (mezi komínem a sádrokartonem), kde mám umístěn i vypínač a zásuvky. V krbových kamnech se bude jen občas přitápět, tak si nejsem jist jestli by to třeba nedělalo neplechu..... Děkuji !

Předmět Autor Datum
Tak to tedy už ostuda je.Na komíně nic takového nesmí být,zejména z krbu ,bude horký až na půdu.Plas…
cuc 13.07.2011 11:23
cuc
Pro zprovozneni byste mel mit i revizi na ten komin a tu vam NIKDY NIKDO neda. Za techto podminek ne… poslední
Schizo 13.07.2011 11:57
Schizo

Pro zprovozneni byste mel mit i revizi na ten komin a tu vam NIKDY NIKDO neda. Za techto podminek nesmysl. Ted resil kolega stejny problem a revizak rekl jednoznacne : Komin musi byt omitnuty po cele delce, NESMI se NIKDE dotykat tramu ci lati, nesmi na nem byt uchycena zadna elektroinstalace....

Dokonce pry musi byt pod kominovymi dvirky nehorlavy prostor 30 x 50 cm !! To me prislo trochu prasteny, ale tak to pry je .

Jeste bych se toho nebal, pokud by byl komin uplne novy, nebo vyvloskovany, ale i tak vam revizi nedaji .Na starem kominu je to hazard .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru