Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova dlažby

Dobrý den, mám prosbu...potřebuji poradit..v novostavbě jsme položili italskou dlažbu, černou, drsnou.Drsná je opravdu dost, při vytírání houbovým mopem se mop trhá... Po všech profesích na ní zůstal šedý film po malování atd. Použili jsme k vyčištění přípravek s kyselinou na odstranění cementových zbytků a to celkem 3x. Dlažba je stále zašedlá, jakoby neumytá, když se vytře a je mokrá, vypadá skvěle, ale po uschnutí je to stejné..existuje nějaká průhledná glazura, která by dlažbu uvedla do původního stavu? děkuji mockrát Karel

Předmět Autor Datum
Dříve se na tyhle čmouhy používala octová voda, ale vy jste použil přípravek na cementové zbytky , c…
Matyas xl 21.06.2012 20:01
Matyas xl
Něco podobného jsem řešil - betonová dlažba zasviněná lepidlem a fasádní barvou. Vyzkoušel jsem všec… poslední
rokator 21.06.2012 20:09
rokator

Dříve se na tyhle čmouhy používala octová voda, ale vy jste použil přípravek na cementové zbytky , což bude mít podobný efekt. Ty zbytky lepidla, spárovačky,malby budou zažraný v pórech dlažby. Takže bych zkusil na nějakém kousku ještě jednou ten odstraňovač, ale koncentrovaný. Nechat působit cca 15 minut a pak to opláchnout velkým množstvím vody.Bylo by nejlepší tu špinavou vodu vysát vysavačem k tomu určeným, ale nepoužívat žádný hadr. Tím by se to zase mohlo dostat do pórů.
Pokud by to nepomohlo , zkusil bych kontaktovat výrobce nebo jeho zastoupení v ČR a problém bych mu vysvětlil. Je možné, i když tomu moc nevěřím, že bude mít nějakou specialní chemii na ošetření této dlažby.
Možná by stálo za pokus ještě vyzkoušet třeba tohle http://www.sevt.cz/produkt/alex-lestenka-na-dlazbu -a-lino-750-ml-58004800/ ...Něco na tomhle principu, vyrábí se toho hodně.

Něco podobného jsem řešil - betonová dlažba zasviněná lepidlem a fasádní barvou. Vyzkoušel jsem všechno možné, veškeré rady firem byly k ničemu. Jediné, co TROCHU zabralo, byl drátěný kartáč. Ale to si u vnitřní dlažby těžko dovolíš (možná zkusit někde na kousku pod skříňkou, pračkou apod.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru