Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova do továrního nastavení WIN8

Dobrý večer,

chystám se přeinstalovat Win 8 do továrního nastavení. Jenže, když jsem přeinstalovála naposledy, bylo to na Vistě a vespod notebooku byl štítek s kodem. Dnes mám jiný, nový notebook a nálepka nikde.Dočetla jsem se, že už se to takto nedělá, ale nějak nejsem chytrá z toho jak tam pak zadám ten kod já, když já ho nemám, nemám ani cd s OS natož doplňkové cd s ovládači. Opsala jsem si ID produktu, ale je to nějak krátké. Tak než začnu, raději se chci optat co se bude dít než to odkliknu naostro :-) ještě by mě zajímalo, zda se mi Win přeinstaluje automaticky na obou discích, které mám a nebo zda mi dá Win vybrat v průběhu jako to bylo na Vistě. Jde mi o to, že na C mám systém a na D mám ovládače a zálohy. nerada bych o toto přišla. Ovládače bych postahovala, napsala jsem si co vše budu muset do začátku postahovat a co jsem měla nainstalovaného, ale nerada bych přišla o zálohy disku C. Díky moc za odpovědi a rady. lůca

Oditalicován celý text. (karel)

Předmět Autor Datum
Potrebne data si zalohovat mimo notebook (externy disk, apod), co sa prepisuje zavisi od vyrobcu. Aj…
MM.. 24.07.2013 20:16
MM..
Vyrobce ntb si dela kazdy svoji recovery, ale w8 samotne umoznuji to same a dokonce 2 zpusoby. Pri j…
kurelaa 24.07.2013 20:32
kurelaa
Taktéž děkuji za odpověď. Mě to právě nedává na výběr, kterých disků se to dotkne. Jen mě to upozorn…
Tovární nastavení wi 25.07.2013 08:59
Tovární nastavení wi
Děkuji za odpověď. Ráda bych využila zálohu, ale na můj problém s ovládači nemá nijaký vliv. A mě už…
Tovární nastavení wi 25.07.2013 08:55
Tovární nastavení wi
Ještě se optám, pokud rozjedu uvedení do továrního nastavení v NB, budu potřebovat nějaký disk na kt…
Tovární nastavení wi 25.07.2013 10:10
Tovární nastavení wi
Nepotrebujes ziadne cislo, len si odzalohovat svoje data na nejaky externy disk/stick. A aj tak to c…
MM.. 25.07.2013 10:57
MM..
Děkuji, už jsem data přehodila na net, abych o ně nepřišla. Moc tedy děkuji za rady a jdu nato :-)
Tovární nastavení wi 25.07.2013 15:34
Tovární nastavení wi
Zažil jsem u nb HP s Win8, že nebyl štítek a podpora HP se tvářila, že je to v pořádku. Prý tam je n…
Nol 25.07.2013 10:45
Nol
Taktéž děkuji za reakci. Doufejme, že to bude stejný případ jako u Vás. Vypadá to tedy lehce, tak sn… poslední
Tovární nastavení wi 25.07.2013 15:35
Tovární nastavení wi

Potrebne data si zalohovat mimo notebook (externy disk, apod), co sa prepisuje zavisi od vyrobcu. Aj ci tam je volba, atd., zavisi od vyrobcu.
Ked mas zalohy disku C tak preco ich nepouzijes?

P.S. nejaky stitok urcite naspodku je, bud pod baterkou alebo kdesi v rohu apod, ale pri pouziti recovery sa zvycajne ziaden kod nezadava.

Vyrobce ntb si dela kazdy svoji recovery, ale w8 samotne umoznuji to same a dokonce 2 zpusoby. Pri jednom z nich zustanou nainstalovane nektere programy a nezadava se cislo. Pri druhym je to jako cista instalace win a zadava se cislo. Takze i kdyby kdokoli nemel od vyrobce zachovanou recovery partition, i kdyby nemel udelane zachranne dvd, tak bez problemu udela opravu (recovery) primo z w8.

Nektery (mozna vetsina) ntb s w8 nemaji zadny stitky.

Taktéž děkuji za odpověď. Mě to právě nedává na výběr, kterých disků se to dotkne. Jen mě to upozorní, že C+D a požádá zda chci celkově máznout systém a začít znova - což já bych chtěla. Takže budu potřebovat číslo pokud budu chtít udělat čistou intalačku z win. Pochopila jsem správně?

Děkuji za odpověď. Ráda bych využila zálohu, ale na můj problém s ovládači nemá nijaký vliv. A mě už nebaví se s tím zlobit, když mohu udělat tak jednoduchou věc a celé to vrátit do původního stavu. A nebudu lhát, neznala jsem win8 a tak věřím, že jsem tam udělala pěknou paseku za tu dobu seznamování s tímto OS. Opravdu není, když jsme doma NB rozbalili, nebyl tam štítek jako to vždy bylo. Proto se raději ptám, než bych udělala něco co by se nedalo vrátit z5.

Ještě se optám, pokud rozjedu uvedení do továrního nastavení v NB, budu potřebovat nějaký disk na kterém by byl win8 jako jsem to měla v případě Visty? Pamatuji si, že jednou jsem snad mohla obnovit bez disku a poté jsem vždy potřebovala disk pro čistou obnovu. Jak je to v tomto případě? Děkuji

Zažil jsem u nb HP s Win8, že nebyl štítek a podpora HP se tvářila, že je to v pořádku. Prý tam je nějaký nový BIOS, odkud si to instalačka načte.
Tak jsem to zkusil.
Instalaci jsem spustil nějakým hmatem při startu.
Přepsalo to C i D to továrního nastavení ( z dat nic nezůstalo ) a ani Product Key ani aktivaci to nechtělo, a už to jede skoro půl roku bez problémů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru