Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova systému na notebooku s nefunkční CD mechanikou

Zdar, dostal jsem notebook HP Pavilion DV6500, kde odešel harddisk a nefunguje CDromka. Původně na něm byla Vista a jeho majitel by ji tam chtěl znovu nainstalovat. Jelikož nefunguje mechanika (žádná, zkoušel jsem jinou, ale asi je něco s řadičem na MB), zkusil jsem připojit USB mechaniku. Ta se chytla, ale nejde z ní nabootovat. Takže jsem nabootoval Slaxe z USB flašky, později se mi povedlo udělat i Hirens na USB, takže si můžu vybrat, jestli najedu do Linuxu nebo do Winxp.
Dostal jsem od majitele 2 recovery DVD, kde by měla být prvotní instalace celého notesu. No a teď bych to rád zařídil tak, aby ten notes fungoval tak jako z výroby - tzn. na nějaké recovery partition je instalace, která se spouští klávesou F11. Jak to udělat?

Předmět Autor Datum
nebolo by mozne pockat, az vymeni cd mechaniku? skor ci neskor ju aj tak bude potrebovat
Michal2 19.10.2009 09:59
Michal2
v tom notesu nefunguje žádná mechanika, pouze USB, ale z té se nedá nabootovat.
mia 19.10.2009 10:06
mia
V BIOSu nejde zvolit bootování z USB? BTW, často je instalace schovaná na HDD v oddělené části disku…
Fuente 19.10.2009 12:17
Fuente
V BIOSu jde zvolit bootování z USB, ale USB CDROM nebo tak něco podobnýho tam není. Nabootuje to pou…
mia 19.10.2009 13:41
mia
v jinem dv6500 nainstalovat recovery na majiteluv HDD....
Alfonz.SPO 19.10.2009 12:23
Alfonz.SPO
Nabootovanie do "recovery partition" voľbou v BIOS-e bude najpravdepodobnejšie vykonávané odkazom na… poslední
Joseph 19.10.2009 13:41
Joseph

V BIOSu jde zvolit bootování z USB, ale USB CDROM nebo tak něco podobnýho tam není. Nabootuje to pouze z USB flašky. USB CD se chytne po bootu linuxu či WinXP z flašky. Harddisk původní co tam byl, odešel, prostě chcípnul, takže je tam teď novej. Vytvořil jsem tam dvě partišny: První primární o velikosti 150GB, kterou jsem nazval VISTA_OS a druhou primární o velikosti 10GB, kterou jsem nazval HP_RECOVERY, na tu jsem nakopíroval do rootu obsah těch dvou recovery DVD.

Bohužel, klávesa F11 se stále nechytá, je asi potřeba někde sehnat MBR od HP.

A teď to nejdůležitější: najel jsem z Hirens FlashUSB a zvolil jsem druhou možnost (start Vista - Bootmgr) a ta nakopírovaná partišna se chytla a spustilo to recovery systému. Takže momentálně mám funkční notebook s Vistama, nicméně klávesa F11 pro recovery furt nechodí.

Nabootovanie do "recovery partition" voľbou v BIOS-e bude najpravdepodobnejšie vykonávané odkazom na neštandardné číslo sektora, kde by normálne nemalo byť zapisované nič. Bude to záležitosť firemných servisných nástrojov, k tým prístup nezískaš. Jediná schodná cesta bez servisu by bolo získať/požičať originál hard disk z daného radu notebookov a naklonovať

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru