Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova zalohovanych dat po reinstalaci winXP

Dobrý den,
vytvořil jsem si druhý oddíl G a nahrál na něj data o která jsem nechtěl přijít (fotky, hudba, noty a pod.) a oddíl C zformátoval a nahrál nový OS. Při instalaci OS se mi ale ukázala nějaká kontrola oddílu G a asi 2 hodiny to "opravovalo" a kontrolovalo ty soubory po jednom. Ze strachu že o ty data příjdu jsem to nechal radši běžet. No a pak jsem doinstaloval. Data na tom oddílu zůstaly, super, ale nejdou přečíst...akorát txt, na tom snad neni co zkazit, ale obrázky, hudba, videa..formát neni podporován. A to jsou ty nejzákladnější formáty co už pár let zalohuju a vždycky šly uplně na všem. Samozřejmě jsem stahoval přehravače a tak co jsem používal dřív a nepřečte to nic. Ani náhled. No, dneska, den po reinstalaci, to zkouším znovu a už mě to nepustí ani na ten oddíl, píše to " D:\ není přístupný. Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný." Jo, a z G:\ je najednou D:\ . Nevíte, jak to opravit?

Předmět Autor Datum
Zkus té partišně ještě jednou udělat scandisk, ale moc šancí ti nedávám. Je to sice už s křížkem po…
mif 06.02.2012 10:44
mif
a co vlastně chceš opravovat? - poškozený filesystém (možná by nebylo od věci si ujasnit, jak k poš…
touchwood 06.02.2012 10:46
touchwood
Nevím jak k poškození došlo, včera mě to tam ještě pustilo, ale dneska už ne (nic jsem neinstaloval… poslední
MarekK 06.02.2012 10:58
MarekK

Zkus té partišně ještě jednou udělat scandisk, ale moc šancí ti nedávám. Je to sice už s křížkem po funuse, nicméně věz, že důležitá data se před reinstalací zálohují na separátní médium (nejlépe externí disk). Příště už budeš vědět.

a co vlastně chceš opravovat?

- poškozený filesystém (možná by nebylo od věci si ujasnit, jak k poškození došlo)?
- "nečitelnost" dat? (opět netuším, co si pod tím mám představit, zda soubor nejde přečíst vůbec, nebo nemáš asociace, či co vlastně)
- změnu "písmene" jednotky (z D: na G:)?

Nevím jak k poškození došlo, včera mě to tam ještě pustilo, ale dneska už ne (nic jsem neinstaloval ani s tím nic nedělal. Nečitelnost dat je taková, že se mi to zobrazí jako obrázek jpg nebo skladba mp3, ale žádny program neni schopný to přečíst. Zkusil jsem tet Norton PartitonMagic a píše mi chybu 1534 "Cluster crosslinked or not allocated" a nejde to opravit. K tý změně písmene, je mi jedno D nebo G, ale příjde mi divný, že se to změnilo samo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru