Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova špatně uloženého dokumentu

Prosím o radu: včera jsem vytvořila textový dokument v programu OpenOffice 4.0.1, uložila jsem si jej na externí flash disk a do přílohy mailu. Dnes jsem v něm prováděla úpravy, otevřela jsem verzi uloženou v mailu a po skončení úprav jsem změny uložila (normálně jsem klikla na ctrl + s). Bohužel jsem ale nezkontrolovala, kam se dokument ukládá. Dříve jsem jej automaticky ukládala na externí flash-disk, který jsem ale tentokrát neměla připojený. Mám obavu, že místo uložení zůstalo nastavené stejně, tedy disk F. Dívala jsem se do všech možných složek, ale dnešní verzi dokumentu nikde nemám. Zkoušela jsem v OpenOfficu dát naposledy otevřené dokumenty, ale když kliknu na ten, o který se jedná, office mi hlásí, že neexistuje. Je u toho udané umístění ve složce temp, ale tam jsem se také zkoušela dívat a ani tam není! Zkoušela jsem v tempu hledat podle času posledních úprav, ale skutečně to nevypadá, že by něco z toho mohlo být ono. Existuje ještě nějaký možný způsob záchrany?

Předmět Autor Datum
Co to nechat vyhledat přes hledání v OS s tím, že se zadá datum toho patřičného dne?
LED 27.04.2014 17:40
LED
Aha ... a to se prosím provádí jak? Mám XP.
Ila 27.04.2014 17:43
Ila
jo už vím :-) Tak uvidím, co to vyhodí. Díky
Ila 27.04.2014 17:45
Ila
Hm, tak to nic nenašlo. Asi beznadějné :-(.
Ila 27.04.2014 17:47
Ila
Abychom se vzájemně nezdržovali ... je lepší se nejprve zamyslet, zkusit hledat na internetu a pak s…
LED 27.04.2014 17:47
LED
Zkusit projít nastavení OpenOffice a někde bude volba, kam má ukládat. V tom adresáři hledat.
LED 27.04.2014 17:48
LED
Provedla jsem pokus, že jsem otevřela dokument z e-mailové přílohy a pak se podívala, kam se ukládá.…
Ila 27.04.2014 18:08
Ila
Holt ponaučení pro příště! Ukládat na spolehlivé médium, to je předpoklad úspěchu. Dále zvolit nějak…
LED 27.04.2014 18:09
LED
"otevřela jsem verzi uloženou v mailu" a to jako z Outlooku? Nebo z email (seznam) účtu?. Vždy se do… poslední
FixExa 27.04.2014 18:11
FixExa

Provedla jsem pokus, že jsem otevřela dokument z e-mailové přílohy a pak se podívala, kam se ukládá. Uložil se do složky temp a pak jsem ho tam normálně našla. Nechápu, proč tam tedy tamten dokument není. jediné, co mě napadá je, že jsem pak otvírala ještě starší verzi onoho dokumentu se stejným názvem, i když tu jsem pokud vím neukládala. OpenOffice zřejmě zachoval tu starší a tamta zmizela. No, asi můžu začít psát znova. Ale i tak díky za čas, každá rada dobrá.

"otevřela jsem verzi uloženou v mailu" a to jako z Outlooku? Nebo z email (seznam) účtu?. Vždy se dokument stáhne na PC. Záleží odkud se otevírá, v tomto případě to bude nějaký temp z profilu uživatele. Vyhledat změny za 1 den a hlavně si zapnout skryté soubory. Soubor se vůbec nemusí jmenovat tak jak se jmenoval, může mít dočasný název třeba: DFTR45ED.tmp, ale bude to ODT. Nikdy neupravovat soubory přímo z mailu!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru