Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnovení původního nastavení, reinstalace systému

Ahoj, mám na svém ntb windows 7-64 a chtěl bych dát počítač do kupy, aby běhal jako po koupení. Jednak je to už asi 3/4 roku používaný každej den a navíc se mi teď z nepochopitelných důvodů smazala složka s většinou instalací programů, takže teď tu mam tunu věcí "odinstalovanou" dost blbym způsobem. Obnovovat zálohu z minulosti bych mohl, ale nějak mě tohle nakoplo, že bych si to teď na prázdniny a novej školní rok vyčistil. Windows 7 asi nemá nic jako hození do továrního nastavení, že?...protože všude se píše o tom, že už to konečně má mít win8 :) Tak tedy asi budu naformátovat disk + abych vyčistil systém, tak ho budu muset odinstalovat a znovu nainstalovat, ne?

Mohli byste mi tu prosím rozepsal nějak postup té reinstalace systému? Při uplně prvním spuštění jsem byl donucen si vypálit (tuším) 5 DVD, který obsahujou nejspíš něco k tomu OS....počítám, že jde o zálohu Windows, kterou použiju právě při nové instalaci OS.

Předmět Autor Datum
Postup možná bude popsán v návodu k tomu notebooku. Návod pro instalaci z DVD zjistíš tak, že do Goo…
karel 29.07.2011 16:25
karel
V manuálu je "Obnova notebooku" a mluví tam o tom RECOVERY oddílu. Takže když spustím tuhle funkci,… poslední
Gervais 29.07.2011 16:54
Gervais

V manuálu je "Obnova notebooku" a mluví tam o tom RECOVERY oddílu. Takže když spustím tuhle funkci, tak to není jen prostý formátování disku, ne? Smázne se obsah celého HDD (když si to tak zvolím v těch možnostech) a vytvoří se tam tam jen nástroje, ovladače a systém, který byly na začátku '(tovární nastavení). Ale bude ten systém uplně čistej? Bude to znova nainstalovanej systém, nebo to bude ten současnej, jenom očištěnej od všech těch programů navíc?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru