Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochranné krytky konektorů zdroje

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo netuší, zdali existují něco jako ochranné krytky na nevyužité konektory na kabeláži od zdroje? Před pár dny jsem si dostavěl jsem si nové PC a docela bojuji s kabeláží. Je to děs, mám zdroj Corsair TX 650 a ten má dlouhé kabely a hodně konektorů. Protože ale chci mít v PC pořádek a navíc mám prosklenou bočnici, tak bych to tam rád nějak uklidil, aby se bylo na co dívat. Problém je že jedinné místo je v prostoru 5,25 pozic, pod DVD mechanikou. Bojím se ale, aby se nějaký z konektoů nedotkl skříně a nezkratoval něco. Konektorů je hodně a všechny se ohlídat nebo nějak dobře uklidit nedají. Proto bych rád nějaké ochranné krytky na ty konektory, ale nevím ,ejstli se něco takového dělá.

loading...
Předmět Autor Datum
Dělá.
karel 21.03.2010 23:28
karel
"Bojím se ale, aby se nějaký z konektoů nedotkl skříně a nezkratoval něco"- to si skutocne neviem mo…
mrkva 21.03.2010 23:41
mrkva
Plonkovni napajeci stekry normalne slusnout nejdou (jsou to samice - piny uvnitr). Neres to.
mif 21.03.2010 23:45
mif
Díky moc, jsem rád, že se něco takového dělá... Horší je, jestli se dá sehnati v ČR. Jinak s tím zkr…
neregistorvaný 21.03.2010 23:50
neregistorvaný
Kabel má izolaci a konektory jsou schované v plastu. Tak si pořiď nějaký zdroj s modulární kabeláží,…
karel 22.03.2010 00:01
karel
ale co je hned? Dobre stane sa nemozne +12V sa ti pripoji ku skrini, a co sa podla teba stane?
mrkva 22.03.2010 00:02
mrkva
Kdo má pojistky námi předepsané, tomu se při zkratu nic nestane.
karel 22.03.2010 00:03
karel
O zdroji s modulární kabeláží jsem přemýšlel, ale nebyl mi doporučen, kvůli údajným přechodovým odpo…
neregistorvaný 22.03.2010 00:08
neregistorvaný
Tvoje snaha je chvályhodná, nicméně krytek netřeba a to když použiješ metodu, kterou běžně používají…
Pytlík 22.03.2010 07:39
Pytlík
Díky za tip. Já si tak říkám, když už jsem si dal pečlivou práci při sestavování, tak ať je oprvadu…
neregistrovaný 22.03.2010 10:53
neregistrovaný
Slušný zdroj má napevno napájecí konektor pro základní desku a přídavný 4pin případně i pcie. Tím zb…
MM_tank 22.03.2010 09:32
MM_tank
No, než mně na internetu odradili od zdroje s modulární kabeláží, tak jsem chtěl (a byl víceméně roz…
neregistrovaný 22.03.2010 11:00
neregistrovaný
Elektrikarska izolacka a mas po probleme. Maju v kazdom elektre. Ano pravdu mas v tom ze by sa to s…
MM.. 22.03.2010 13:20
MM..
O nějaké izolačce jsem přemýšlel, ale to pak zase bude všechnmo ulepené... Také jsem přemýšlel ty ko…
neregistorvaný 22.03.2010 20:09
neregistorvaný
Nemusis to balit do antistatickeho, tam neni nic comu by vadila statika. Mozes to zabalit do cohokol…
MM.. 22.03.2010 20:31
MM..
Pásky mám. Zkusím to nějak úhledně upravit a přichytit. V nejhorším to něčím zabalím a bude.
neregistorvaný 22.03.2010 21:11
neregistorvaný
Používali to v PC Dell. Z vyřazených strojů jsem si je schovával. Mám jich doma asi hrst, ale nedám,…
HamHam 22.03.2010 20:25
HamHam
A nevíš, jestli to lze někde koupit? V Čr. poslední
neregistorvaný 22.03.2010 21:11
neregistorvaný

Díky moc, jsem rád, že se něco takového dělá... Horší je, jestli se dá sehnati v ČR.
Jinak s tím zkratem... No asi se to ještě nestalo, ale co kdyby. Náhodou se kabel +12V z konektoru dotkne nějakého rohu, který vleze do toho otvoru a je ho hned.

O zdroji s modulární kabeláží jsem přemýšlel, ale nebyl mi doporučen, kvůli údajným přechodovým odporům na spojích (čím méně spojů, tím lépe), proto jsem vybral klasický. Co by se stalo s PC(zdrojem), kdyby se náhodou spojil 12V a kostra přesně nevím, ale rozhodně by to dobré nebylo... Jako kdekoli jinde, v autě nebo jinde.

Tvoje snaha je chvályhodná, nicméně krytek netřeba a to když použiješ metodu, kterou běžně používají profesionálové: Volné vývody připevnit stahovacími pásky ke svazku vedoucímu do desky. Kdyby byl některý vývod příliš dlouhý, tak ho jednoduše veď tam a zpět (v případě potřeby i několikrát :-) ), důležité je, aby volné konektory byly páskem přichyceny k tomu svazku (samozřejmě, že pásek ne přes konektor, ale přes jeho vodiče). Když to člověk už umí, tak mu stačí 2-3 pásky a vznikne úhledný, nepřekážející svazek. Není to žádná věda, ale na poprvé to přeci jenom trošku práce dá (jako ostatně všechno, co se dělá poprvé).

Díky za tip. Já si tak říkám, když už jsem si dal pečlivou práci při sestavování, tak ať je oprvadu pořádně a hlavně ať předejdu problémům... Přiznám se, že mě tato varianta vůbec nenapadla, ale určitě ji hned zkusím. To by mohlo pomoct. Ale asi to bude boj. Kabeláž pro přídavný HW (mechaniky, PCI-E, SATA) má okolo 1metru.
Snad se to povede. Díky.

Slušný zdroj má napevno napájecí konektor pro základní desku a přídavný 4pin případně i pcie. Tím zbytkem /připojení disků,mechanik/ zas takový proud neteče tak ten přechodový odpor nevadí,ono stačí vidět levné tenké kabely od neznačkových levných zdrojů-ty jsou taky naprd. Já zvolil corsair řady HX.

Je dobře že se o toto zajímáš
Kabely pevně mechanicky svaž stahovacíma páskama pod mechaniku tak aby konektory byli dost daleko od plechu a pak se nedotknou protože se nebudou hýbat. Případně můžeš celej ten svazek strčit do kondomu:-) nebo do něčeho vhodnějšího.

No, než mně na internetu odradili od zdroje s modulární kabeláží, tak jsem chtěl (a byl víceméně rozhodnut) pro Corsair HX 620. Pak mě odradily, že to nedělá dobrotu (ale to, že to vadí jen u hlavních napájecích kabelů, nikoli u mechanik atd, to už mi neřekli), tak jsem nakonec vzal Corsair TX650, což je to samé, jen s pevnou kabeláží a pěkně dlouhou. Ale jak jsem již psal víše, raději se zeptám a poradím, než nad tím mávnou rukou a bát se, že...
Zkusím tedy tu první metodu, to přivázat k hlavnímu napájecímu kabelu a když se nezadaří, tak to nějak svážu, dám to zpět na místo a uložím to do nějakého gumového obalu.
Díky za tip.

Elektrikarska izolacka a mas po probleme. Maju v kazdom elektre.

Ano pravdu mas v tom ze by sa to skratovat mohlo, konkretne na ohyboch a vybezkoch kejsu (ktore u 5,25" pozicie su). Ja osobne nechavam nevyuzite konektory na spodku kejsu a tam mam nevodivu specialnu (tlmiacu hluk) hmotu.
Aby nelingali tak su o seba a mestami ak sa da tak aj o kejs upevnene spojkami, bud tie umelohmotne co sa zatacaju do seba alebo stahovacie, alebo enermax ma spojky so suchym zipsom (uplna pecka, neni nad enermax ;)

O nějaké izolačce jsem přemýšlel, ale to pak zase bude všechnmo ulepené... Také jsem přemýšlel ty konektory někam položit na něco nevodivého. Zatím jsem nic neneašel. I když, zabalit je do kusu molitanu nebo do nějakého obalu (anitistatického, ve kterém se prodávájí komponenty k PC). To by možná také šlo. Enermax dobrý je, ale na mně trochu moc drahý. Nejlepší asi ale bude to nějak šikovně umístit, jak zmínili ostatní nebo se pokusit sehnat někde ty krytky. Jestli to ovšem jde. Uvidím, jak se zadaří. Ale díky za rady, určitě je využiji.

Nemusis to balit do antistatickeho, tam neni nic comu by vadila statika. Mozes to zabalit do cohokolvek, ale ked to ostane pohyblive tak vzdy mas riziko ze pri hybani s PC ostre hrany vybezkov kejsu to prerezu a mas skrat (bu bu bu) :-)
Mozna je lepsie stiahnut to svorkami o kejs na par miestach (umelohmotne, predavaju vsade ja mam doma sadu aspon 100 rozne velkosti kupis raz mas na 100 rokov :), a nejake si mal urcite aj so zdrojom - zamotany kabel s tym umelohmotnym tociacim), ked to je upevnene o kejs (alebo vsetky kable o seba, a na jednom mieste o kejs) tak sa to nemoze ani pohnut a nemoze teda ani nastat skrat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...