Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Od jakého výrobce (jakou značku) pořídit bezdrátové WIFI komponenty.

Potřebuji propojit bezdrátově malou kancelářskou síť s přístupem na internet(bezdrátový)s domácí sítí vzdálenou cca.200m a ještě jedním přípojným bodem ve vzdálenosti asi 2km (přímá viditelnost).
Situace je taková že jsme si na zkoušku funkčnosti vypůjčili od kamarádů a známých routery, ápéčka a antény různých výrobců a značek a toto propojení realizovali. Nastal ale čas tyto komponenty s poděkováním vrátit původním majitelům a nakoupit vlastní a asi by to mělo být od jednoho výrobce.
Chtěl jsem se proto poptat zde se nalézajících odborníků do jaké značky bych měl investovat s ohledem na stabilitu a bezproblémový chod (nutnost restartů). S ohledem na cenu to zas nemusí být komponenty profesionální kvality ale taková zlatá střední cesta. Jedna z upřednostňovaných záležitostí je jednoduší a logické nastavování těchto komponent.
Za projevené názory a zkušenosti předem děkuji.

Předmět Autor Datum
zatím nejlepší zkušenosti mám s Asusy WL-500 (jmenovitě WL-500gP) naflashovanými na OpenWRT. S těmi…
touchwood 01.03.2008 18:11
touchwood
Tak po brouzdání internetem jsem zjistil že bych se měl vyhnout značce Vigor-negativní názory uživat… poslední
Skipi 05.03.2008 08:06
Skipi

zatím nejlepší zkušenosti mám s Asusy WL-500 (jmenovitě WL-500gP) naflashovanými na OpenWRT. S těmi mám průměrný uptime přes 180 dní, což je na wifi routery docela hodně (navíc mně na tom běží ještě spousta dalších služeb, jmenovitě IP accounting, FTP server, apod.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru