Avatar uživatele
Tabula rasa

Od poloviny roku 2009 do poloviny roku 2010 jsem byl majitelem ŽL. Přijmy nula. Na daňová přiznání jsem jaksi opomněl. P

zapomněl. Poradíte jak to dohnat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? GM před 4793 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Jestliže jste neměl ve zdaňovacím období příjem vyšší jak 6000 Kč, tak nemusíte podávat přiznání k dani.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
lola

Tak to je průšvih. Pokud možno,co nejrychleji kontaktuj nějakou účetní a dejte to do kupy. Jestli ti na to příjdou,tak se nedoplatíš,i když jsi nic nevydělal. Hodně štěstí!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Pokud máte ŽL, jste povinen podat daňové přiznání i kdyby jste nepodnikal. Nedělat z toho vědu. Podat ho dodatečně. Maximálně tam bude nějaké penále. To penále bude tím větší čín déle budete otálet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dealbata

Předpokládám, že jste zaměstnán, jestli ano, napište dopis se zněním „Vzhledem k tomu, že moje příjmy dle §7 zákona 586/1992 Sb.,o daních z příjmů za zdaňovací období 2009 nepřesáhly 6.000,– Kč, nepodávám daňové přiznání“ (nezapomeňte u adresy uvést DIČ) a pošlete nebo doručte to na FÚ. Totéž za rok 2010, na to máte čas do 31.3.2011. Viz zákon o daních z příjmů, § 38g, odst.2. Malinko složitější to je s OSSZ a ZP. Pokud jste byl současně zaměstnán, nic platit nebudete, ale musíte za oba roky na oba úřady podat nulové přehledy s potvrzením výše příjmů ze zaměstnání. A neděste se, znám ze své praxe větší průšvihy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jambalaya

Napište na FÚ následující větu: Čestně prohlašuji, že jsem za období 2009 neměl jako OSVČ žádné zdanitelné příjmy. Totéž můžete napsat i za rok 2010 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dealbata

Nezapomeňte na tu OSSZ a ZP. Taky umí pěkně zněpříjemnit život, když nedostanou veškeré doklady.

před 4793 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání