Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchyt paketů přímo na wifi routeru

Zdar, jsem připojený k internetu, wifi router (nějaký novější ASUS router, komunikace vzduchem je přes WEP2). Majitelem je soused. Zas nevím jaký je to šťoural a jestli nesleduje traffic, chytání hesel apod. přímo na routeru kdy už není přenos šifrován. K emailům chodím přes HTTPS, ale co já vím jestli je to dostatečně bezpečné? Mě by zajímalo jestli on může z toho routeru číst komunikaci HTTP nebo jakoukoliv jinou nešifrovanou, kdyby to mělo nějaké úskalí tím lépe :-). Díky za pochopení a odpovědi k tématu.

Předmět Autor Datum
Pokial ma pristup ku klucu moze samozrejme chytat aj cely tvoj traffic. Ale to moze hocikto v okoli…
fleg 02.01.2008 19:45
fleg
Šifrovanou (https) komunikaci ne, nešifrovanou(http) ano, ale to může kdokoliv po cestě a některý pa… poslední
PrasatkoPee 03.01.2008 09:01
PrasatkoPee

Pokial ma pristup ku klucu moze samozrejme chytat aj cely tvoj traffic. Ale to moze hocikto v okoli kto zahyti vas signal. Obcas som to robil aj ja v zacoatkoch ked mi liezli na nervy obyvackovy providery co prazili 300mW v gecku a v nejakom turbo mode. Obcas som im tie ich skrinky kusok "preprogramoval";o).
Bezpecna cesta pre teba je vpn tunel. Alebo sa zmier s tym (ako ja napr), ze to, co napises na nete moze hocikto hocikedy precitat. Pri wifi to plati 2x.
Btw nepoznam vo svojom okoli vela ludi, ktory by vedeli odchytavat packety;o).

Šifrovanou (https) komunikaci ne, nešifrovanou(http) ano, ale to může kdokoliv po cestě a některý pakety se flákají podivnejma cestičkama. Šifrovanou by mohl jedině, kdyby měl klíč.

Rezultát, odchytávat může, jestli ho to baví a má na to čas ...

PrasatkoPee

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru