Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odcházení základní desky u notebooku?

Dobrý den,

mám notebook ASUS M51TR-AP024C/ A64 X2 QL60/ 15.4" CS 1280x800/ 4GB/ A3470 256MB/ 250GB 5.4k/ VIS HP, zakoupený 2009. Za rok se stalo, že z ničeho nic nešel zapnout, v servisu byla vyměněna základní deska a CPU. Za další dva roky (tj. letos) opět stejná situace, ale tentokrát počítač po čase vždy naběhl (někdy za 10 min, někdy za půl hodiny až hodinu). V pozáručním servisu mi řekli, že je to opět základní deska a že je to na vyhození. Nevím, co se mohlo stát, ale nyní zase ntb funguje normálně (ještě jsem ho nestihla vyhodit ;)). Občas je dost hlučný a teplý, ale to byl vždy. Myslíte, že je to jen krátkodobé a že brzy odejde? A v servisu mi řekli, že to může být tím, že jsem ho pravidelně ročně v servisu nenechávala čistit - pomůže tohle obecně dělat? Někdo mi tvrdil, že ne. Myslíte, že to mám nechat udělat nyní?
Moc technice nerozumím, takže moc netuším a budu ráda za vaše rady. :)

Předmět Autor Datum
čistit můžeš sama - stačí koupit stlačený vzduch v pixle za cca 200Kč (vydrží na několik čištění) a…
touchwood 21.11.2012 19:22
touchwood
A jaká značka je dobrá? Předešlý ASUS sloužil dobře. Co se týče nového, přemýšlím nad Lenovo Thinkpa… poslední
pipalinka 21.11.2012 19:46
pipalinka

čistit můžeš sama - stačí koupit stlačený vzduch v pixle za cca 200Kč (vydrží na několik čištění) a profouknout výdech ventilace. Pokud z toho půjde prach (jako že půjde), tak to by mělo pomoci na hluk a teploty, obzvláště používala-li jsi počítač v posteli nebo jiném prašném prostředí.

Asus je obecně nekvalitní značka (notebooků), nepomůže-li vyfoukání, asi bych to neřešil a šel koupit další šlupku ;-)

A jaká značka je dobrá? Předešlý ASUS sloužil dobře. Co se týče nového, přemýšlím nad Lenovo Thinkpad Edge 430 nebo Fujitsu Lifebook A531(2), tak který byste mi doporučil(i)? Nebo ještě jinou značku? Ráda bych 14palcový monitor, ale hlavně něco, co nebude takový hučák a vařák jako toto. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru