Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odesílání dat o kterých nevím?

Dobrýden. Chci se zeptat, jestli je nějaká pravděpodobnost že se toto stane: Na svém PC ěco vytvořím, třeba nějaký obrázek třeba v Callistu... Dám ho na flashku. Flashku pujčím kamarádovi a ten si obrázek přetáhne k sobě do PC. Je nějaká pravděpodobnost, že kámarádův PC odešle nějaké informace fy. ZONER? Třeba že byl vytvořen nějaký obrázek v Callistu od ZONERu? Je takovéto odesílání dat možné? Díky

Předmět Autor Datum
nieje to mozne. prestan byt zbytocne paranoidny.
shiro 31.01.2010 12:35
shiro
Myslis, ze OS nejak zjistuje, v cem byl obrazek vytvoren, a pak to "nabonzuje"? To je vrchol paranoi…
mif 31.01.2010 12:38
mif
Existují prográmky, co běží na počítači v pozadí (vůbec o tom nevíš - jen jde počítač nějak pomaleji…
Kráťa 31.01.2010 13:12
Kráťa
o odesílání údajů přímo nejde - to je snadno zjistitelné, a ne každá firma si přeje tímto fízlováním…
lední brtník 31.01.2010 13:33
lední brtník
Že ty máš strach, že se nějak prolátne, je ten soft od Zoneru je ukradený, co? ]:)
L-Core 31.01.2010 14:12
L-Core
:-D Bylo mi jasný, že toto někdo napíše... Ale ne... Od Zoneru tu nemám vůbec nic... A jediný co nem…
marekk 31.01.2010 14:32
marekk
ale spíš na mě působí technika Kriminálky Miami a Las Vegas atd A používáš u počítače myš? Jestli n…
marekdrtic 31.01.2010 15:02
marekdrtic
spíš na mě působí technika Kriminálky Miami a Las Vegas atd Ztraceny pripade... Udelej mi, prosim,…
mif 31.01.2010 15:05
mif
Půhodinku? Vždyť to (kus vlasu) přece dáte do nějaké krabičky a počítač to vyplivne do 66 vteřin, ne…
Michal.Maniak 31.01.2010 15:43
Michal.Maniak
Nějaký starý krám možná. Policejní Americký počítač to běžně umí do devíti vteřin. A když u toho ope… poslední
Kráťa 31.01.2010 16:02
Kráťa

Existují prográmky, co běží na počítači v pozadí (vůbec o tom nevíš - jen jde počítač nějak pomaleji než když byl nový) a monitorují například co máš za software a který z toho je negální, či jaké mačkáš klávesy, nebo koho máš v adresáři... V momentě, kdy se připojíš k internetu, odeškou kamsi údaje a pokud máš něco nelegálního a přesahuje to celkem hodnotu 5 000 Kč, už je to trestný čin.
Jednoho krásného dne pak stojí v okolí vašeho domu nenápadná dodávka "chees chips" s malou anténkou na střeše, která se občas točí. Není to však dodávka (většinou Ford Tranzit) firmy rozváženící potraviny, ale dodávka APBSP (agentura pro boj s počítačovým pirátstvím). Přes den si počítač pěkně zaměří a připraví si akci.
Ta bývá většinou mezi 3 - 4 hod ráno, když jsou lidé v posteli. Komando tak osmi mánků - helmy, brýle, neprůstřelné vesty, baterky, vysílačky, samopaly adt. poslední má kameru, pak vyrazí dveře, osazenstvo spoutá na zemi umělohmotnými pásky s rukama za zády, nasadí jim na hlavy zaslepené lyžařské brýle, aby neviděli, zabaví výpočetní techniku a CD/DVD co najdou kvůli důkazům a všechno natočí na policejní kameru.
Nejlepší je, když vidíš dodávku (pozor mohou být i za sklenáře), rychle vypnout počítač, aby to nemohli zaměřit. Potřebují k tomu 3x sken okolí 30 vteřin (to je ta anténka na dodávce co se otáčí) a když jim to vypneš na dvacetiosmi vteřinách, jsou v háji.

o odesílání údajů přímo nejde - to je snadno zjistitelné, a ne každá firma si přeje tímto fízlováním poškozovat svoji pověst.

ale je běžné, že leckterý soft si ukládá své identifikační údaje do uložených dat. proslulý je ms office, který zapisuje hw a možná i sw konfiguraci počítače do dokumentů (ostatně proč má komprimovaná prázdná stránka wordu velikost 16kb?), volitelné vypínání je až od verzí 2003. adobe photoshop zas do hlavičky obrázků vkládá své sériové číslo, a dá se to čekat i u cad programů.

:-D Bylo mi jasný, že toto někdo napíše... Ale ne... Od Zoneru tu nemám vůbec nic... A jediný co nemám tak úplně legální je WinRAR... Jinak nejsem nijak paranoidní, ale spíš na mě působí technika Kriminálky Miami a Las Vegas atd :-)

ale spíš na mě působí technika Kriminálky Miami a Las Vegas atd

A používáš u počítače myš? Jestli ne, tak nejseš moderní, vše musíš ovládat pouze klávesnicí a musíš mít ten dokonalý operační systém, ve kterém jsou programy na všechno.

PS: Proč nepoužíváš 7zip, který je free?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru