Avatar uživatele
jeffík

Odešla mi nenávratně žena. Cítím trvalou silnou vnitřní bolest.Lexaurin,Ne­urol nepomáhá.Co s tím.?Dík !!

Vnitřní psychická bolest. Nová nepřichází v úvahu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, zzzzz před 4241 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Upřimnou soustrast, ale taková věc chce čas …to hned nepřebolí…takže se nebraňte smutnění a slzám – uleví se vám ......také hezké vzpomínky pomáhají bolest překonat … vypovídat se ,zavzpomínat s někým ,ale stejně to hned neodejde.....­..poraďte se s lékařem co by napsal jiného, ale nemá cenu se oblbovat práškama.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Nenávratně… To znamená, že zemřela. Ztráta životního partnera je jeden z nejbolestivějších zážitků. Obklop se blízkými, rodinou, přáteli. Nebuď se svém žalu ani ve vzpomínkách sám. Pokud jste spolu byli dlouho nebo jste na sebe byli silně fixovaní, je běžné, že bolet to bude dlouho. Na psychofarmaka se raději vykašli. Jejich účinek a „dozvuk“ bývá u určitých jedinců dost silný a může způsobit prohloubení depresivních stavů. Doporučuji ti vyhledat odbornou pomoc, podstoupit psychoterapii. Zvlášť účinná bývá v této situaci skupinová terapie.

Jestli tě ale žena „jen“ opustila, nenávratné to není! Ona přece pořád žije. A jen vy dva sami víte, proč jste se rozešli. Důvody neudáváš.
Zkus zavolat na Linku důvěry a svěřit se tam se svým problémem. Vyslechnou tě, a jistě ti dají fundovanou radu.

http://www.mo­dralinka.cz/?pa­ge=ld

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Jsou bolesti, na které je jediným lékem čas. Nepřebolí to možná nikdy úplně, ale bolest se stane snesitelnější a dá se s ní potom žít. Dopřejte ten čas sám sobě i své ztrátě.
Léky mohou pomoci, ale pouze krátkodobě a nic samy o sobě nevyřeší. Lexaurin může způsobit návyk na tento lék. Spíše bych v tomto případě doporučila psychiatrii. Tito lékaři mají k dispozici širší spektrum léků, které dokáží člověku pomoci vyrovnat se se složitými životními situacemi. Neberte to jako potupu, je to lékař jako každý jiný. Je schopný Vám pomoc a Vy pomoc potřebujete. Také pomáhá o takovýchto problémech mluvit a psychiatr je jeden z mála lékařů, který je placen za vyslechnutí svých pacientů. To Vám sice může nabídnout i psycholog, jenže ten nemá možnost nasadit Vám léky, které Vám s Vaší bolestí účinně pomohou.
Pokud myslíte jako „novou“ novou ženu, tak není dobré v okamžiku, kdy člověk příliš bolestně vnímá ztrátu blízkého člověka, vrhat se do seznamování s novými lidmi. Tohle by Vám v této fázi mohlo spíše ublížit.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Něčím se zabavit, jít mezi lidi, vzpomínat na příjemné. Smrt partnera, potomka, rozvod – jedny z nejhorších ran co nám život přináší. každý to řeší trochu jinak – je obtížné dát dobrou radu. Myslím ale, že manželka by byla nerada, abyste tak těžce její odchod nesl. Takže pokusit se na to vše podívat trochu s nadhledem. blbě se cokoliv doporučuje navrhuje apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zzzzz

Je mi to moc líto, před pár lety mi také umřel milovaný člověk. Víc než rok mě krmili lexaurinem a pomáhal jen chvilkově. Navíc je dost návykový a nesmí se vysadit ze dne na den. Pomohla mi pak terapie u psychologa. Tak skus poprosit obvodního lékaře, aby ti dal doporučenku a na netu mrkni na psychologa, který se přímo tímto zabývá. Přeji Ti moc moc moc síly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Říká se,že čas zhojí všechny rány,nemusí to tak být vždy.Stále zůstává jizva,která občas zabolí.Není dobré pocity dusit v sobě,léky pomohou v nejhorších chvílích,dlouhodobé užívání je jen snaha smířit se se skutečností,že se stala křivda právě mně a bolest přetrvává.Přesně to vystihla hanulka11…Nestyďte se nahlas vyjádřit to,co cítite.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

nejlepsim lekem,je jedine cas.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ddolenska

Promiň ještě dovětek jak víš že nenávratně? To jsem si myslela také a je to jinak.

před 4220 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ddolenska

Ano souhlasím že čas je nejlepší ale to teď pro tebe není nejlepší řešení, když jsi na Lexaurinu…Řeknu ti můj životní karambol- ve svých 28letech jsem se bláznivě zamilovala do svého staršího svobodného příteledva roky jsme spolu žili úžasně a krásně a oba zamilovaní. Po dvou letech jsem neplánovaně otěhotněla a on mě opustil protože dítě nechtěl řekl buď já nebo dítě vyber si a řekla dítě je naše z naší lásky-stále jsem nemohla uvěřit jak se změni z citlivého člověka se stal totální necita. Byla jsem v těhotenství úplně na dně třeba víkend jsem probrečela pak byla doba kdy jsem ho nenáviděla a byla jsem hysterka ale všechno co prožíváme má svůj důvod a léky na nervy fakt nepomůžou spíš naopak. Začala jsem hledat svůj smysl života pro mě to bylo jednoduché stal se jím můj úžasný syn. Najdi si svůj smysl života aˇa je to práce koníček ale něco co tě naplňuje a baví a dává ti radost jedině tak manželku budeš moci získat zpátky. Můj závěr dnes je že synovi je 8 let s jeho tatínkem jsem v kontaktu a velmi dobrém, syn ho miluje. Sice je tatínek stále sobec ale vše jsme si vysvětlili jsme si vše až po opravdu 5 letech a jsme spolu. PS: za těch pět let u nás nebyl jiný muž

před 4220 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek