Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odkaz v kontextovém menu win7

Zdravím všechny. Potřeboval bych do kontextového menu pro všechny soubory přidat položku „otevřít v <konkrétní program>” nebo nasimulování akce „drag and drop” na daný exe soubor. Přes registry HKEY_CLASSES_ROOT/*/shell si umím položku vytvořit, ale program se chová jinak než při „drag and drop” souboru na program.exe, nebo při „pravý klik->odeslat->program.exe” - při spuštění přes odkaz v shell vyžaduje program potvrzení zpracování souboru, při „drag and drop” akci „odeslat->program.exe” nikoli. Možná je potřeba k příkazu v „shell” přidat nějaký parametr, ale nevím jaký. Snad jsem to vysvětlil dostatečně srozumitelně a najde se někdo, kdo mi poradí.

Předmět Autor Datum
vyexportuj to sem, jestli tam není něco špatně co a kam kontextuješ? mrkni se třeba na jafiho pspad…
kmochna 02.02.2011 19:37
kmochna
Tak té otázce moc nerozumím... Ale abych byl konkrétní: jde o plugin k dropboxu, který automaticky n…
mariu 02.02.2011 20:21
mariu
pokud jedinou starostí procesu plugin.exe je uložit soubor někam, tak mu dej parametr 1 "C:\\Users\…
kmochna 02.02.2011 20:31
kmochna
OK, parametr %1 funguje, ale pouze na soubory z plochy a ještě jen na vybrané typy souborů. Konkrétn… poslední
mariu 02.02.2011 21:12
mariu

vyexportuj to sem, jestli tam není něco špatně
co a kam kontextuješ?
mrkni se třeba na jafiho pspad - jeho 32bit editor kontextuje na hvězdičku na 64bit w7 naprosto mazácky.

Tak té otázce moc nerozumím... Ale abych byl konkrétní: jde o plugin k dropboxu, který automaticky nahrává soubor při „drag and drop” (já jsem si hodil zástupce přes pravý klik->odeslat->plugin.exe, protože je to víc po ruce) do složky public (a na web DB) a zároveň nakopíruje URL do schránky a to bez toho, aby se objevilo jakékoli okno. Když to dělám přes vytvořený registr bez mezikroku „odeslat” tak se plugin spustí (vyskočí okno) a chce uložit údaje o mém DB účtu (což má dělat jen při prvním použití, pak už mají být uložené).

exportovaný registr z shell: bezODESLAT.reg
a v kontextu „odeslat” mám zástupce na exe soubor bez jákýchkoli parametrů

pokud jedinou starostí procesu plugin.exe je uložit soubor někam, tak mu dej parametr 1

"C:\\Users\\<user>\\Dropbox\\DropBoxPlugin_v1.4.exe" %1

- obecně to znamená otevřít, eale použije se první, default akce co umí. systém u akcí co ti jdou- neboj se ev. ověřit odkazy třeba v send to co tam je za parametr to dělá taky tak.

a v kontextu „odeslat” mám zástupce na exe soubor bez jákýchkoli parametrů

to jsem minul - zkus mu dát %1

OK, parametr %1 funguje, ale pouze na soubory z plochy a ještě jen na vybrané typy souborů. Konkrétně to odesílá obrázky (zkoušeno jpeg, bmp, png), soubory neznámých typů a teťáky, a nechce to odesílat hudební soubory (mp3, ogg). Přes „odeslat” to bere všechno a odkudkoli.
Přes menu odeslat mi to funguje bez problémů, jde mi pořád jen o ten odkaz přímo z kontextového menu, pokud by to šlo nějak vyřešit. A v adrese toho zástupce v %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo je čistě cesta k exe souboru toho pluginu bez parametrů.
Nějaký seznam parametrů pro spustitelné soubory jsem nebyl schopný vygooglit, proto jsem to napsal sem - nejsem zrovna přeborník v těchto věcech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru