Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odpad z pračky

Dobrý den, potřeboval bych radu, jak nejjednodušeji doladit odpad z pračky.
Stávající stav: hadice z pračky je nasazena na pozinkovanou ocelovou 1/2" trubku - vnější průměr 21,5 mm. Výška vpusti od podlahy je 80 cm. Ta je ukončena v sifonu vany (mezi vanou a sifonem). Čili bez přístupu atmosférického vzduchu.
Důsledkem je nutnost po každém cyklu praní ručně zrušit podtlak a vpustit vzduch do systému, aby voda z pračky stále neodtékala podle fyzikálních zákonů přes neběžící čerpadlo při praní. To někdy obsluha nestíhá a stoupá spotřeba vody.
Pokud by to řešil pouze vnější pračkový sifon a přepojení odpadu za vanový sifon, nemohu najít katalogový list s vnitřním průměrem (pouze vnější průměr 32 mm) abych jej nasadil s těsněním na ocelovou trubku.
Moc děkuji za rady a nápady.

Předmět Autor Datum
snad to má nějaké šroubení v palcích vnější průměr f_jednotky.htmtady jsou převody Dělá se i přisáva…
paul 31.01.2012 11:58
paul
Dobrý den a díky za reakci. Měl jsem k dotazu přiložit fotku, ale popíši. Ze zdi kouká 27 mm půlcoul…
petronius 31.01.2012 12:57
petronius
nejlépe po každém ukončení praní,zavřít přívod vody do pračky.U mne to je už automatické,dělám to i…
KUCHAŘKA 31.01.2012 12:15
KUCHAŘKA
Ano, pračkový sifon, přisávací klapka - to je jediné správné řešení. A ještě doporučení: umístit nej…
mirektatra 31.01.2012 14:21
mirektatra
Také by fungovalo: odpadní trubku navrtat těsně u zdi. Provléknout a zalepit hadičku o vnitřním prům…
Zerozero 01.02.2012 02:37
Zerozero
Mám samostatný odpad od pračky a taky bych asi měl problém s vysáváním vody z pračky vlivem podtlaku… poslední
albert 02.02.2012 00:04
albert

nejlépe po každém ukončení praní,zavřít přívod vody do pračky.U mne to je už automatické,dělám to i u myčky a naučila jsem to celou rodinu.Když opouštím byt na déle než den,zavírám dokonce hlavní přívod ve stoupačkách.Naučila mne to celkem snadno sousedka ,která několikrát vytopila náš byt.Nikdy neodejdu, dokud jsou tyto spotřebiče v chodu.Kamarádka šla pouze s odpodky a po pár minutách,nejen že praskla hadice,ale ještě začala hořet el.instalace.Panelák.Zdravím a přežijme mrazy bez úhony.Lenka

Ano, pračkový sifon, přisávací klapka - to je jediné správné řešení. A ještě doporučení: umístit nejvyšší bod na výtoku z pračky po horní hranu vkládacího otvoru (sklo dvířek). V případě,že se pračka vlivem poruchy "zblázní" a stále napouští, přeteče přebytečná voda hadicí do odpadu, nikoliv přepadem pračky na zem a sousedův strop...

Také by fungovalo: odpadní trubku navrtat těsně u zdi. Provléknout a zalepit hadičku o vnitřním průměru asi 6mm. Tak aby vevnitř kovové trubky byla ohnuta dovnitř po směru toku vody v délce asi 10 cm. Vyvést nahoru po zdi cca 0,5 m, nebo zkusmo tak, aby při vyčerpávání tam netekla voda. Pokud není v odpadu nějaký odpor, mělo by stačit i několik cm. Touto cestou se odpad odvzdušní zcela automaticky.

Mám samostatný odpad od pračky a taky bych asi měl problém s vysáváním vody z pračky vlivem podtlaku. Mám ale na vstupu odpadu pračkový sifon, kde zápachový uzávěr tvoří kulička, přitlačovaná do sedla pružinou. Čerpadlo pračky pružinu "přepere" a vodu vypustí, ale aby se nasála voda z pračky, na to je odpad právě silou té pružiny dost spolehlivě uzavřen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru