Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odstranění bezdrád. sítě na PC

Dobrý večer, potřeboval bych radu jak odstranit (asi) vytvořenou bezdrátovou síť na notebooku. Chtěl jsem zkusit vytvořit na notebooku WIFI síť, aby se k němu dalo připojit z jiného zařízení (telefon, Smart TV) a náledně pak zkusit se připojit na internet (podobně jako to lze u chytrých tel.). Zkusil jsem to tedy přes Bezdrátové připojení k síti - nastavit bezdrátovou sít. Pak jsem dal Nainstalovat novou síť, prošel průvodcem a dokončil. Nezadařilo se (tel. síť neviděl), tak bych ji chtěl (pro jistotu) odstranit. Bohužel se mi nedaří najít kde a jak. Dám-li znovu tohoto původce, již mi nabídne buď vytvořit novou síť nebo upravit tu stávající, stejně tak ve vlastnostech bezdrád. adaptéru na kartě bezdrátové sítě je tato pokusná sít v kolonce upřednostňovaných. Prosím, jak to odstraním. Děkuji mnohokrát.

Předmět Autor Datum
http://pc.poradna.net/q/view/877885-bezdratove-pri pojeni-ve-win-7-home-premium?page=r877890#r877890…
kmochna 02.09.2012 19:40
kmochna
Děkuji za radu. Předpokládám, že ve Windows XP je cesta: Ovládací panely/Síťová připojení, ale jak d…
Arc 02.09.2012 19:55
Arc
to musíš napsat, že xp. mrkni semky wi-fi_XP.html eduroam.fd.cvut.cz
kmochna 02.09.2012 20:06
kmochna
Nechci vypadat jako hlupák, ale návod zdá se mi, že návod popisuje, jak se s počítačem připojit do W…
Arc 02.09.2012 22:04
Arc
Tohle? article
karel 02.09.2012 22:08
karel
Ano něco takového. Toto jsem již zkusil a v kolonce upřednostňované sítě na kartě bezdrátové sítě v…
Arc 02.09.2012 22:46
Arc
Aha. Tohle snad zabere: http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-GB/w inserverPN/thread/6968a65…
karel 02.09.2012 22:56
karel
Výborně, děkuji za odkaz. Jeden z tipů na té stránce skutečně pomohl a síť se povedlo odstranit. Děk… poslední
Arc 03.09.2012 00:13
Arc
kup si router, a nevymýšlej nesmyslné ad-hoc sítě.
lední brtník 02.09.2012 21:24
lední brtník
Jo, to by bylo nejsnažší. PC ani ostatní zařízení ale nejsou mé a ani to nedělám pro sebe. Navíc vyu…
Arc 02.09.2012 22:08
Arc

Děkuji za radu. Předpokládám, že ve Windows XP je cesta: Ovládací panely/Síťová připojení, ale jak dál? Po otevření vidím: Připojení k místní sítí (LAN, nevyuž.), Připojení k místní síti 3 (staré mobilní přip., nevyuž.) a bezdrátové připojení k síti V sekci telefonické je pak aktuální APN Internet (akutální mobil. připjení). To mnou vyvořené (Wifitest) nevidím. Prosím o radu, kde je schované. Díky.

Nechci vypadat jako hlupák, ale návod zdá se mi, že návod popisuje, jak se s počítačem připojit do Wifi sítě. Já měl namysli trochu něco jiného - snažil jsem se z notebooku, kde je internetové připojení, vytvořit bod, ke kterému by bylo možno se připojit např. s telefonem a přes nptebook se s telefonem připojit k internetu. Vím, že obráceně to jde a snadno, ale takto se mi to nepodařilo. Já bych teď ale potřeboval to, co jsem zde již vytvořil, tak smazat. Nevím ale jak. V návodu jsem to nenašel. Díky.

Ano něco takového. Toto jsem již zkusil a v kolonce upřednostňované sítě na kartě bezdrátové sítě v nastavení bezdrát. adaptéru mnou vytvořenou síť odstranil a již tam není. Co mě ale zaráží je, že když zkontroluji v okně Výběr bezdrátové sítě/nastavit bezdrátovou síť a následně v okně Vítá vás průvodce instalací bezdrátové sítě a dám další, tak původně tam bylo pouze Nainstalovat novou bezdrátovou síť. Jenže poté, co jsem vytvořil tu zkušební síť já, tak se tam stále objevuje možnost druhá a to Přidat do sítě Wifitest počítače zařízení. A to i když jsem ji předtím odstranil v okně upřednostňovaných sítí, tak zde se stále objevuje. Možná, že se výše uvedeným návodem vytvořená síť neodstraňuje, jen její preference. Snad to popisuji srozumitelně.

Jo, to by bylo nejsnažší. PC ani ostatní zařízení ale nejsou mé a ani to nedělám pro sebe. Navíc využití takovéhoto způsobu připojení bude jen několikrát za rok, takže koupě routeru se jeví jako zbytečnost, kort, když není nazbyt financí.
P.S. Zkusil jsem to, nepovedlo. Experimentovat dál nehodlám. Jedinné co potřebuji je radu, jak to něco, co jsem vytvořil a nefunguje opět smazat a dát to do původního stavu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru