Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oem licence windows

Dobrý den.Chtěl jsem se zeptat jak to vlastně je s oem licencí windows XP.Respektive půjdu k známému přeinstalovat widle,jenže...Má tam somozřejmě legální OS a nemá k němu boot cd.Takže bych se chtěl zeptat.Stačí když zjistím serial toho windows a potom naistaluju,třeba i z kopie boot cd windows?Nebo jak se to dá udělat prosím,aby windows zůstaly stále legální.Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Jakékoliv CD Windows stejné verze jako na COA stačí. Klíč je nejdůležitější.
marekdrtic 26.08.2008 13:27
marekdrtic
Pokud má svoje číslo, je jedno z které kopie OEM windows to instaluješ. Jen nesmíš chtít nacpat OEM…
mia 26.08.2008 13:29
mia
Někde jsem četl,že se ze systému dá udělat instalační cd.Je to pravda?
Teplomet 26.08.2008 13:52
Teplomet
Není.
Vladimir 26.08.2008 13:55
Vladimir
Díky
Teplomet 26.08.2008 13:57
Teplomet
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli se dá ta česká oem verze někde stáhnout.Například tak,že najedu n…
Teplomet 27.08.2008 12:10
Teplomet
legálny zdroj oem verzií na stiahnutie z webu neexistuje[nelegálne ano],oem verzie sa dodávajú priam…
ogl 27.08.2008 12:27
ogl
Já vím,že oem verze jsou předistalované.Jenom mně nejde do hlavy proč k ní nedají instalační cd.Poku…
Teplomet 27.08.2008 12:38
Teplomet
pri OEM mas zakupenu len licenciu a nie je to teda tak ako pri krabicovke. Zalezi len na tom vyrobco…
wam_Spider007 27.08.2008 12:55
wam_Spider007
Recovery CD neni to same jako instalacni CD. Recovery je obraz disku po instalaci OS + vseho mozneho…
Jan Fiala 27.08.2008 13:34
Jan Fiala
to je pravda, len som mu chcel vysvetlit, ze CD Windosom rozhodne do ruk nedostane. Jedine toto Reco…
wam_Spider007 27.08.2008 13:55
wam_Spider007
Není pravda, pokud koupíš samostatnou OEM verzi Windows XP, je to vždy CD. Pokud k PC nedostaneš CD,…
mia 27.08.2008 16:14
mia
Ono to nie je tak jednoznacne. Musis napisat presne co to je za PC aby sme vedeli ze ci to je aktivo…
MM.. 27.08.2008 15:46
MM..
Momentálně se k tomu PC nedostanu.Dneska navečer ho jdu oťuknout (pokusit se odvšivit,defragmentovat…
Teplomet 27.08.2008 17:08
Teplomet
Samozrejme ze to je legalne ked na tom PC ma nalepku a nainstalujes tam presne taku verziu Win k ake… poslední
MM.. 27.08.2008 17:14
MM..

legálny zdroj oem verzií na stiahnutie z webu neexistuje[nelegálne ano],oem verzie sa dodávajú priamo velkovýrobcom pc zostáv alebo predajcom,pokial sú zároveň aj výrobcami zostáv,nie koncovým zákazníkom na online stiahnutie.OEM verzie sa dajú zakúpiť u predajcov softwaru/hardwaru,pri strate,poškodení inštalačných médií reinštaláciu zaisťuje predajca zostavy s ktorou bola oem verzia dodaná ako nedelitelná súčasť zostavy,pre notebooky po registrácii na webe výrobcu je možné stiahnuť recovery image oem verzie pre konkrétny typ notebooku napr. na stránkach HP/Dell/Acer/FS a mnohých ďalších.Treba sa zaregistrovať a uviesť order number a sevice number zo štítku,ktorý má notebook nalepený od výrobcu [pozor,nie COA štítok windows s windows product key].Samotný inštalačný disk príslušnej verzie si môžeš požičať od kohokolvek,kto má požadovanú verziu a zadať tam Tvoj platný product key,ale musí to byť inštalačka takej verzie,ku ktorej patrí príslušný product key,ktorý vlatníš

pri OEM mas zakupenu len licenciu a nie je to teda tak ako pri krabicovke. Zalezi len na tom vyrobcovi notebooku ci ti k notebooku da recovery CD/DVD. Mne k Toshibe napriklad dali, ale predtym k ACERu nie, mal som na disku jednu particiu, kde to bolo nahodene, a z ktorej to bolo mozne preinstalovat. Nanestastie mi ani nepovedali ako to spravit a ziadny z vygooglenych navodov nefungoval :-/

Není pravda, pokud koupíš samostatnou OEM verzi Windows XP, je to vždy CD. Pokud k PC nedostaneš CD, obrať se na výrobce počítače a žádej buď CD anebo radu, jak CD získat. Většinou bývá instalace na disku a výrobce přikládá utilitu pro vytvoření instalačního CD. A samozřejmě návod (anglickej) jak to udělat.

Ono to nie je tak jednoznacne. Musis napisat presne co to je za PC aby sme vedeli ze ci to je aktivovane pomocou OEMBIOSu (znackove napr. Dell, HP, Sony, atd), alebo ci to bolo normalne Win aktivovane normalne cez internet/telefon.

Kluc Win ktory sa aktivuje OEMBIOSom na znackovych PC sa neda aktivovat normalne (dalo by sa cez telefon ukecat automat ale nie je to normalny postup). Znackovi vyrobcovia dodavaju recovery CD co je instalacne CD s integrovanymi OEMBIOS subormi, potom netreba aktivaciu. Recovery CD sa niekedy vytvara po prvom spusteni Win po kupe, alebo to nie je ako CD ale ako skryty oddiel na disku a recoevry sa robi stlacenim klavesy pri starte, zavisi od znacky/vyrobcu PC/notebooku (ak ma znackove PC, tak vid navod).

Ak to nema znackove a je tam normalny OEM Win tak si musi zohnat normalne OEM instalacne CD Win.

P.S: OEMBIOS subory pre rozne znacky sa vyskytuju na internete (google), takze v nudzi sa da vyrobit si "znackove" CD z obycajneho instalacneho CD, ktore potom na danom znackovom PC nepotrebuje aktivaciu...

Samozrejme ze to je legalne ked na tom PC ma nalepku a nainstalujes tam presne taku verziu Win k akej je nalepka (Home, Pro, apod), s tym cislom z nalepky.
Problem je len
a) mat prislusne OEM CD prislusnej verzie Win, z ktoreho to nainstalujes
b) aktivovat to (resp. ak to je znackovy PC (to potrebujes vediet ako prve), tak pouzit recovery k tomu konkretnemu PC, aby to nepotrebovalo aktivaciu ptz kluc z nalepky zo znackoveho PC normalne nezaktivujes).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru