Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Office97, více než 1GB RAM a WinXP

K dotazu mě "navedlo" SubChild.asp

Při kombinaci z nadpisu prý zlobí Access97, pomůže odebrání RAMky.
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá podobnou negativní zkušenost z Wordem97 a Excelem97.

Mám XPHome, giga RAMky a Offisy97 Pro a nepozoruju žádné problémy. Plánuju RAMku rozšířit - ale nerad bych se dostal (hlavně s Excelem a Wordem) do problémů. Na další PC už půjde Vista s Off2007, ale zmíněný PC zůstane s XP a Off97.

Dotaz: šlape někomu Excel97 a Word97 pod XP na počítači s více než 1GB RAM? Díky za info.

Předmět Autor Datum
Probíral jsem se svými starými dotazy a proto ta reinkarnace... Excel97 i Word97 v WinXP SP2 (mám H… poslední
L-Core 14.11.2007 13:06
L-Core

Probíral jsem se svými starými dotazy a proto ta reinkarnace...

Excel97 i Word97 v WinXP SP2 (mám Home), na PC se 4GB RAM (dualboot s WV Ultimate 64-bit) funguje naprosto normálně. Access97 lze nainstalovat, lze jej i patchnout na SR-2, ale nelze spustit, nedostatek paměti, bla bla...

Řešení z Živě (viz link výše) nic (u mě) nevyřeší.

Dotaz: Rozšířil jsem operační paměť v notebooku z 512 MB výměnou jednoho modulu 256 MB za 1 GB a od té doby nemohu spustit Access 97. Nejprve se zobrazuje: „Nedostatek paměti." A potom následuje: „Došlo k systémové chybě, nebo není dost volné paměti pro spuštění programu Access. Uzavřete nepotřebné aplikace a proveďte operaci znovu." Windows XP SP2 pravidelně záplatuji. Podle programu CachemanXP je k dispozici více než 700 MB volné paměti. Mám v té aplikaci docela složitá makra, která se mi při přechodu na jinou verzi nepřevedou a musím je tvořit znovu. Dá se s tím něco dělat?

Odpověď: Přímo Microsoft na svých internetových stránkách tento problém řeší a dává na výběr ze dvou možností. Tou první je upgrade Office 97 opravným balíčkem SR-2. Ten má asi 23 MB a je volně ke stažení. Přesné řešení tohoto problému lze dohledat pod číslem článku 151261 na stránkách support.microsoft.com.
Druhou možností je aktualizace databázového stroje Microsoft Jet na verzi 3.5 a výše. Spolu s tím jde ale ruku v ruce požadavek na Office 97 SR-2. Optimálním řešením by tedy byl upgrade novější verze Office 97 a při přetrvávání problému zkusit zmíněnou aktualizaci.

SR-2 pro Off97 a MS JET nainstalovaný je, JET verze 3.5 v posledním buildu, kromě toho i verze 4. Mám sice nainstalovaný ve Vistách Off2007 Pro (i s Accessem), ale přesto bych pod XP rád provozoval Acc97, pokud to tedy lze s tak velkou RAMkou...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru