Avatar uživatele
anetadela1

Olizování citrónu.

Ahoj, moje 2 letá dcera si oblíbila olizování citrónu. Nijak to nepřehání a tváří se u toho „kysele“, ale mě by zajímalo jestli i tak získá potřebný vitamíny? A jestli jí to mám nabízet třeba každý den nebo obden aspoň jednou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5258 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Pokud to skutečně nepřehání, asi bych jí v tom nebránila. Ty vitamíny tam jsou. aněkdy se malé děti řídí přirozeně svými potřebami.
Takže já osobně bych jí to asi nějak nevnucovala ani jí nebránila, ona si asi řekne sama.
Tu zde zmíněnou limonádu jí můžete určitě zkusit nabídnout, ačkoliv zuby tím moc neochráníte. Bude v ní totiž nejen ta kyselina citronová ale navíc ještě cukr. takže především obojího s mírou v kombinaci s dostatečným čištěním zubů.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
karit

Ahoj, citron obsahuje kyselinu citronovou, ktera primo skodi zubní sklovine, proto se pojídání citronu nedoporučuje. Lepší je například citron vymackat a smíchat s vodou a cukrem..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kenyrts

taky něco o citrónech,
Citrón je ovoce bohaté na vitamín C, které nám jistě prospěje v pochmurných zimních dnech k povzbuzení imunity proti infekčním onemocněním. Asi většina z nás používá citróny k ochucení čaje, avšak citrony se dají využít i jinými způsoby a jejich účinky bývají někdy skoro zázračné.

Potírání dásní šťávou z citrónu pomáhá zastavit krvácení a zpevnit dásně.

Potírání nehtů kouskem citrónu pomáhá při záděrách, lámání nehtů a bílých skvrnách na nehtech, což většinou svědčí o nedostatku zinku a vápníku v organismu.

Citrónovou šťávou můžete potřít kůži po hmyzím štípnutí nebo včelím bodnutí, při svědění, výskytu akné či některých typů ekzémů.

Vtírání citrónové šťávy do pokožky hlavy pomáhá při infekcích skalpu a padání vlasů.

Citrónová šťáva odstraňuje usazené soli z organismu. Při dně a jiných kloubních potížích se doporučuje každodenní pití zředěné šťávy z citrónů a potírání kostních výrůstků.

Citróny obsahují éterické oleje, které pomáhají rozpouštět žlučové kameny, mají antibakteriální účinky a snižují horečku. Pití citrónové šťávy a její přidávání do rozličných salátů pročisťuje játra i ledviny.

Poněkud zvláštní se může zdát skutečnost, že citrónová šťáva v organismu působí zásaditě a citrón neutralizuje nadměrnou produkci kyseliny solné v žaludku. Tím pádem může být i účinný pomocník při pálení žáhy.

Pravidelné pití naředěné citrónové šťávy zlepšuje trávení, stimuluje produkci žluči, reguluje tělesnou váhu, snižuje vysoký krevní tlak, zlepšuje krevní oběh a působí proti trombóze.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
áńá

nevim ale třeba jí to chutná

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví