Avatar uživatele
kol

Omezení přístupu do domu – výměna zámků

V dubnu roku 2009 jsem se rozvedl. Bývalá manželka se odstěhovala se k příteli, ale pár věcí si nechala v mém domě (dům mám po
rodičích). Od té doby tak jednou týdně přichází v době kdy nejsem doma si vyzvednout poštu (má tu stále nahlášené trvalé bydliště)a někdy tyto „návštěvy“ obohatí nějakou věcí jako jsou záclony,závěsy,vy­savač,robot,prač­ka a pod.O majetkovém vypořádání jsme nejednali-dům je můj a ze zařízení si bývalá manželka odvezla bez mého vědomí již značnou část. Na provoz domu nepřispívá již několik let. Můžu vyměnit zámky u domu, aby v mé nepřítomnosti neměla přístup do domu, popřípadně ji zrušit trvalé bydliště?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5145 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
standa

  1. samozřejmě, že v domě, který je 100% ve vašem vlastnictví můžete zámky vyměnit bez souhlasu exmanželky, která je nyní v právním postavení nájemce
  2. doporučuji však, abyste ji o změně zámků písemně informoval (pokud se vám podaří doručit ji toto oznámení na adresu jejího přítele bude to lepší…, ale klidně může dopis přistát na její trvalé adrese, tj. u vás doma)
  3. zrušit trvalé bydliště ji ale nemůžete, a to do doby než se ukončí její právo nájmu k bytu ve vašem domě…, doporučuji, abyste ji předložil k podpisu Dohodu o ukončení nájemní smlouvy (která určitě není písemná, ale je uzavřena nejspíš jen ústně).

Zároveň v této dohodě vymezte všechny movité věci, které by ještě spadaly do SJM a podepište si, že si již nic nedlužíte.

Pokud nebude souhlasit, tak ji dejte výpověď a sežeňte ji náhradní nájemní byt (nemělo by vás to nic stát max. pár korun v realitce).

Pro případné rady jak dál postupovat v oblasti ´náhradního bytu´ si dejte novou otázku.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek