Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Omítka na zídku

Dobrý den, mám na zahradě betonovou zídku která není izolovaná proti vlhkosti, chtěl bych na ni natáhnout akrylátovou omítku (která mi zbyla z fasády). Chtěl bych se zeptat co použít jako podklad pod omítku aby se působením vlhka časem neoloupala. Nebo stačí klasická skladba jako na fasádu-tmel s perlinkou a omítka?
Díky

Předmět Autor Datum
Dobry den, tim ze to na oko zaplacate perlinkou a omitkou si pomuzete jen docasne! Bohuzel zdivo bu… poslední
kutil.1 05.09.2011 22:41
kutil.1

Dobry den,

tim ze to na oko zaplacate perlinkou a omitkou si pomuzete jen docasne! Bohuzel zdivo bude stale vlhke a pod perlinkou se vam postupne bude odlupovat, az to nakonec spadne. Co bych vam doporucil je napred si naznacit 20 cm nad zeminou rysku, kde pote asi do 2/3 zed navtate sikmo dolu, co 30 cm ne vic! Odkopete az na zaklady a nechate minimalne pul roku vyschnout. Zidka se zbavi vetsi casti vody, ne vsak uplne. Ve stavivach si kupte asanacni roztok, ktery do tech der pak nalijete. Po pul roce dejte do spod vykopu drenazni trubky a svedte ke kanalu mate-li moznost. Pred zdivo polozte bublinku {folie ktera umozni prostup vzduchu i pri zasypani zeminou} do vysky navrtanych der. Nad diry se davaji odvetravaci plastove mrizky, ve kterych bude ukoncena i bublinka. Vse pod mrizkou dosypejte zeminou {zachovejte vsak minimalne 20cm nad zemi at vam tam primo nezateka. Zed pod dirama bude mit uz mensi procento vody, zed nad derami bude temer sucha, zde uz aplikujte perlinku a zbytek vasi akrylatove omitky.

Takhle se to aplikovalo u znameho a funguje to. Bohuzel vlhkost ve zdivu je uhlavni nepritel, napred ji vyreste, tepr pak se puste do dalsich akci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru