Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Online přehrávač mp3, wav, atp.

Zdravím poradnu, pokusím se vám trochu popsat můj problém: mám MySQL databázi, která obsahuje mimojiné i sloupec s názvem link, který zahrnuje odkaz na nějaký audio soubor (mp3 nebo wav). Ve výpisu z databáze se zobrazí dvě kolonky: Stáhnout a Přehrát. S kolonkou stáhnout samozřejmě nebude problém - normálně vypíšu z databáze do atributy href link a mám vystaráno, jenže tu Možnost přehrát jsem vyřešil přes MS Windows Media Player a sice přes tag embed:

<embed name="MediaPlayer" pluginspage="www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="prehraj_neco.mp3" type=application/x-mplayer2 transparentatstart="1" autostart="1" animationatstart="0" showcontrols="true" 
showaudiocontrols="1" showpositioncontrols="0" autosize="0" showstatusbar="1" displaysize="false" />

Což je poměrně nešikovné už z toho důvodu, že ne všichni mají povoleno přehrávání souborů online, nehledě nato (z nepochopitelného důvodu) mi to někdy shodí MSIE6, pokud soubor neexistuje a mimoto tag embed se v podstatě nepoužívá (XHTML 1.0 Strict). Jelikož MSIE normálně nepoužívám, tak tento problém neřeším, otázkou však je, zda to může shodit IE i ostatním uživatelům, proto bych rád použil nějaký přehrávač (třeba i ve flashi), který by fungoval na 100% v souladu s pravidly striktnosti XHTML 1.0, pokud tedy nějaký existuje.

Děkuji za všechny odpovědi
H.

Předmět Autor Datum
Fakt nikdo neví pls? :-| poslední
honnek 20.05.2008 19:19
honnek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru