Avatar uživatele
Miroslavst

A do pětice mě zajímá jestli třeba i na některém letišti je tunel, kterým by letadla rolovala na dráhu?

Já myslím že jo, ale nevím kde. Nevíte to někdo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, Terryle před 4838 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

To se mi nezdá, musel by to bejt tunel jako kráva a ukrutně by se nevyplatilo ho budovat… přece když máš systém drah, tak tam ty pojížděčky vždycky nějak dolepíš.
Nehledě na takový blbosti, jako přehled o dění na letišti, komunikace s věží (i když rádiová komunikace by se tam asi vyřešit dala, ale bylo by to zbytečně komplikovaný) a hlavně bezpečnost… kdyby se v takovým tunelu něco podělalo, máš to past na lidi – příšerně blbě bys tam dostával hasiče, záchranky apod.
Doplňuji:
nějak mi ani nejde do hlavy proč – tunely se stavěj tam, kde se to kvůli skalám nedá vést vrchem. A letiště se obvykle ve skalách nestavěj :)
A aby od terminálu vedl tunel na dráhu… nezdá se mi. Musel bys vyřešit nájezd a výjezd = skopec a dokopec, na což podle mě letadla stavěný nejsou.
Kdybys chtěl mít tunel rovnej, musel by nahoře bejt kopec a to u letišť (tuplem mezi terminálem a dráhou) fakt nebejvá zvykem, kopce u letiště jsou o držku.
Smysl by to dávalo snad v případě, kde je hodně paralelních drah, aby se dalo podjet na tu nejvzdálenější. Ale zase – kopeček dolů a kopeček nahorů…

Ale zajímavá otázka, třeba ještě budu čumět :)

Upravil/a: Terryle

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Terryle

taky kdybys měl dráhy podvrtaný tunelama, tak si nejsem jistá, co by to dělalo se statikou – přece jen ty dráhy jsou docela namáhaný a možná by to časem mohlo dělat paseku… fakt nevím :)

Ale malej tunel pro auta a takový blbosti pod dráhou (ale to na fotce je pojížděčka, která nedostává tak zabrat při přistáních) evidentně bejt může – http://polishra­il.files.wordpres­s.com/2008/12­/1_luton_airpor­t.png?w=435&h­=304

před 4838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Miroslavst

Ale třeba pod mostem dráha bývá.
Nahoře jezdí auta.

před 4838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Terryle

jénže auto umí brzdit z kopečka a přidat plyn do kopečka… nevím, jak by se na to tvářilo letadlo :) myslím, že by to děsně žralo palivo…

před 4838 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava