Avatar uživatele
klaruška

Opalování a jeho následky

Dobrý večer,
dneska jsme měli v Ostravě moc pěkně, tak sem využila venkovního koupaliště na radovánky s kamarády a taky nějaké to opálení. Zábava byla skvělá ,ale teĎ trpím, protože sem spálená od hlavy až k patě. Nejhůř dopadl obličej. Hlavně oční víčka. Nějaké rady jak zarudlou a podrážděnou pokožku zklidnit? Potraviny,kré­my,oleje. Budu vděčná za cokoliv. Děkuju

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4680 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Berušinka

Jedině panthenol z lékárny. Jinak tomu moc neulevíš =( spíš bych radila svléknout si všechno oblečení a chodit po bytě nahá – ať ti to oblečení ještě víc tu pokožku nerozdráždí…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Pomoci vlažná sprchaVyhněte se vyloženě ledovým obkladům, které by pokožku jen více podráždily. Omytí pokožky vlažnou vodou by mělo být "první pomocí“, nejlépe do hodiny po spálení.
Obyčejný tvaroh nebo bílý jogurt: naneste vrstvu na postižené místo a nechte 20 minut působit. Na noc si můžete udělat zábal: tvaroh na bavlněný šátek nebo kapesník. Pokud nemáte tvaroh po ruce, mléko uleví také.
Na postižená místa si můžete přikládat gázu namočenou v silnější studeném čaji. Nejlépe bolesti zmírňuje zelený čaj, poslouží i černý.
Na spáleninu nepatří mastné krémy

Tuk ucpává póry a pokožka pak nemůže dýchat a regenerovat se. Natírejte se raději hydratačními krémy s vysokým obsahem zvlhčujících složek.

Ideální je používat gel z aloe very (např. Fytofontana), který má uklidňující i dezinfekční účinky, navíc hezky voní. Kůži si můžete namazat i kapkami z živé rostliny aloe vera, stačí, když ji lehce naříznete a tekutinu chytíte např. na kosmetický tampon, který si následně přikládáte.
http://doma.no­va.cz/clanek/zdra­vi/spaleniny-od-slunicka-tvaroh-aloe-vera-a-stin-pomohou.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Martina S.

Také se mě to stává. Já mívám hlavně postižená horní víčka, krk a bradavky na prsou. Léčím to Panthenolem ve spreji, ale raději se více namaži krémem na problémových partiích.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Říká se tomu opalovací krém a faktor 30 a použít před a v průběhu opalování opakovat.
Jinak za dva až tři dny to bude v pohodě, potom už jenom se oloupe pokožka. Asi vedle toho co tu psali jiní bych třeba použil alespoň na víčka očí a na tvář heřmánek. Občas mi pomůže, ale zpravidla jen trpím ty tři dny a nadávám si co jsem za blba když se na slunci neobléknu.
A tu radu chodit po bytě neoděná bych doplnil vytáhnout rolety a záclony. Mnoho lidí třeba poprvé v životě uvidí indiánskou (rudou) ženu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

černý čaj (třeba čínsky, indický, raději sypaný) – vývar (čaj) nechad vystydnout, natírat se ním a nechat ho na sobě (ráno se umyjete).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Když už se nechráníte krémem, tak berte preventivně pořádnou dávku betakarotenu. Pomůžete očím a ještě se nespálíte.
Jsou ale zajisté vyjímky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
žolik

Na spáleniny po opalování pomůže je to vyskoušené tvaroh sklidní pokožku.

Zdroj: žolík

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pajka.111

No, to mi povídej. To já vím moc dobře. Taky jsem atopik a je to dešný vybrat šetrnou péči :/ Ale zase díky moc za info a za doporučení. Ten protopan určitě zkusím. Asi si vezmu tu měsíční kúru a uvidím.

před 1739 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

Ahoj, mám takový dotaz. Jsem atopik a moje děti bohužel taky. Já mám ekzem i na krku a v obličeji. Pobyt na sluníčku je pro mě trochu složitější a hledám osvědčený krém na opalování vhdný pro atopiky. Díky moc.

před 1797 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sonka Pop

Jaj, tohle přesně znám. Je to nepříjemné. Hlavně vybrat kvalitní péči pro atopiky je mnohdy nadlický úkol. Ale co se týká opalováku, tak ten ti poradit dovedu, mám ho vyzkoušený. Super je tento https://www.pro­topan.cz/produk­ty/protopan-sun-protect-opalovaci-krem

před 1768 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek