Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Opaľovanie okien-bezpečnosť.

Chcel by som sa poradiť.Máme zateplenú a presklennú logiu v panelovom dome.Okno a balkónové dvere chcem zrenovovať,čiže odstrániť pôvodnú bielu farbu a prebrúsiť a nalakovať ich,proste nechať vyznieť drevo.Problém mi robia iba pevne osadené rámy,pretože ich chcem opaľovať teplovzdušnou pištoľou.Brúsenie rámov je nepredstaviteľné pre množstvo prachu(už sme komplet zariadení)a na odstraňovače starých náterov mám svoj názor(nedostatočné a šíriace neznesiteľný zápach).Odstránenie starého náteru nahrievaním a stiahnutím špachtľou sa mi zdá pri tomto ako ideálne riešenie.Lenže neviem,či nepoškodím obklad zateplenia(polystyrén),je na ňom síce ešte natiahnutá vrstva lepidla a farebnej stierky,no chcem sa spýtať či ju nemôžem poškodiť používaním teplovzdušnej pištole?Ďakujem

Předmět Autor Datum
Toto mi připomíná jak u nás udělali krásnou novou asfaltovou silnici a za měsíc se nějaký soudruh br…
veckoo 03.06.2008 12:30
veckoo
Toto mi připomíná jak u nás udělali krásnou novou asfaltovou silnici a za měsíc se nějaký soudruh br… poslední
Remca 03.06.2008 23:16
Remca
Tomu broušení se stejně nevyhnete, pokud to má pak trochu pěkně vypadat. Polystyren by asi teplem od…
čumil 03.06.2008 19:32
čumil

Toto mi připomíná jak u nás udělali krásnou novou asfaltovou silnici a za měsíc se nějaký soudruh brobudil a začali řezat povrch s cílem usazení nových rámů a vík poklopů kanalizačních šachet.

Ať jen nerýpu:
Polystyren se bude teplem škvařit. Co sehnat silnější plech a ten přikládat tak, aby pohlcoval teplo a zároveň chránil polystyrén?
Neriskoval bych ani očouzení ...
Dále mě napadá, zeptat se profi lakýrníka, jak by si s tím poradil on. Existují různé nátrubky, které horký vzduch směřují na požadované místo a tak okolí zůstane ušetřeno vysoké teplotě. Volil bych nižší teplotu a vyzkoušel to na nějakém prkně ošetřeném barvou ke kterému bych si zkušebně připevnil samotný polystyren bez povrchové úpravy.
Ještě mě napadá ... perlinka jsou skelná vlákna? Umělina? Co když to teplem začne pnout a vypraská povrchová vrstva s malbou?

K těm plechům:
Je to možná divočina, ale plech vede teplo, co ho dát podmrazit a pak by ho někdo držel a vy byste opaloval?
Bylo by to na dlouho ale dovedu si představit, že by se to dalo zvládnout.
Snad vám nějaký sci-fi nápad pomůže.
Byl to jen tok myšlenek, nemám s tímto praktickou zkušenost!
;-)

Toto mi připomíná jak u nás udělali krásnou novou asfaltovou silnici a za měsíc se nějaký soudruh brobudil a začali řezat povrch s cílem usazení nových rámů a vík poklopů kanalizačních šachet.

Csss. V Praze nejen poklopy kanálů, ale klíďo prokopou silnici naskrz kvůli nějakejm drátům nebo rourám, který tam nemohli strčit před tím.

Tomu broušení se stejně nevyhnete, pokud to má pak trochu pěkně vypadat. Polystyren by asi teplem odešel, však si to zkuste na kousku někde venku to ohřát spolu s kusem natřeného prkna a taky to smrdí. Ten barvožrout je asi nejschůdnější.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru