Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Open Office Base - SQL dotaz, funkce

Ahoj, mam dotaz ohledne base. Mam dve tabulky rekneme PRODANA_AUTA a KUPCI a z nich potrebuju dostat tabulku kde bude seznam za kazdou prodanou znacku kam jsem je prodal (do zahranici, do okresu, mimo okres, mimo kraj)

Takze to bude takhle nak:

auta do okresu mimo okres mimo kraj do zahranici
FORD 5 1 20 0
Audy 1 8 2 1
Skoda 8 9 20 0

V tabulkach se eviduje u kupcu odkud jsou a u prodanych aut je jejich znacka a tyto dve tabulky jsou svazane primarnim klicem.

Potrebuju udelat takovoudle tabulku jako tiskovou sestavu, ale abych to vubec byl schopny udelat, tak musim mit dotaz. Problem je v tom, ze je to v podstate nekolik dotazu a v tiskove sestave muzu pouzit jen jeden dotaz a udelat takovydle dotaz na jeden prd je masakr jestli to vubec jde. Neni mozne udelat ulozenou funkci v SLQ a tu pak pouzit jako poddotaz v tom SQL? Necojako function ford():SELEC count(*) FROM auta WHERE znacka='FORD'; a tohle potom pouzit v dotazu pro formular jako SELECT ford(), audy(), skoda();

Předmět Autor Datum
Můžeš sem zkopírovat struktury obou tabulek?
host 05.03.2011 15:19
host
no, to co uvadim je jen ilostrativni priklad. Ve skutecnosti mam tabulek asi 6 a v jednom SQLku mam… poslední
JFK 05.03.2011 23:37
JFK

no, to co uvadim je jen ilostrativni priklad. Ve skutecnosti mam tabulek asi 6 a v jednom SQLku mam nekolik JOINu, snazil jsem se vymyslet naky jednoduchy priklad, ktery by mohl pochopit kazdy, protoze to co delam, je si myslim pro neznaleho tezko pochopitelne.

Tohle dela asi tak ctvrtinu toho co do te tabulky potrebuju:

SELECT COUNT( "matka"."insemin" ) AS "inseminovana", COUNT( "matka"."vyberova" ) AS "vyberova", COUNT( "matka"."prir_spr" ) AS "prirozene sparena", "umisteni_matky"."kam" FROM "matka" INNER JOIN "expedice_matka" ON "matka"."IDmatka" = "expedice_matka"."IDmatka" INNER JOIN "odberatel" ON "expedice_matka"."IDodberatel" = "odberatel"."IDodberatel" INNER JOIN "umisteni_matky" ON "odberatel"."IDodberatel" = "umisteni_matky"."IDkam" GROUP BY "umisteni_matky"."kam" ORDER BY "umisteni_matky"."kam"

a pak jsou tam v te tabulce jeste veci na ktere bych potreboval nakou funkci, protoze tam jsou podminky atd., nebo by bylo dobre kdyby slo pouzit vice dotazu v jedne tiskove sestave. Jsou tam totiz jeste udaje, ktere v DB nevedu, ale daji se spocitat nebo odvodit. Pouzivam extenzi pro OO ORACLE report builder, tak jestli te treba nenapada jak pres to ... ja to ted teprve zkousim a dokumentace k tomu je celkem mizerna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru