Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem OpenOffice.org -> PDF a položky obsahu jako hypertext?

O co jde: Píšu práci v OpenOffice.org ve Writeru (textový editor). Dokument exportuju do formátu PDF a potřeboval bych, aby se mi obsah dokumentu (vytvořen řádně pomocí stylů) choval v tom PDF hypertextově, tj. klepnu na název kapitoly v obsahu a šups už jsem na příslušné stránce.

Hledal jsem v nápovědě k OOo, mám zatrženou volbu "tagované PDF" při exportu a nic. Ono to mimochodem nefunguje (nebo nevím jak to udělat) ani v tom Writeru...

Kdyby měl někdo tucha zda to jde a případně jak, měl bych radost. Děkuji.

Pavel

Předmět Autor Datum
Navigátor Pokud se potřebujete nejen rychle pohybovat v dokumentu, ale i měnit pořadí kapitol, posl…
host 27.11.2006 23:38
host
Aha, navigátor znám, ale že umí i tohle jsem nevěděl. Díky. Pavel poslední
Pavel 27.11.2006 23:45
Pavel

Navigátor

Pokud se potřebujete nejen rychle pohybovat v dokumentu, ale i měnit pořadí kapitol, poslouží vám Navigátor. Otevře se v samostatném okně. Podobně jako Stylista a Hledání, ani Navigátor nebrání běžným úpravám textu. Pouhým přetažením nadpisů v Navigátoru můžete měnit nejen pořadí kapitol, ale i jejich hierarchii. Můžete také upravit záhlaví a zápatí a spouštět i další funkce. Kapitoly jsou v Navigátoru reprezentovány jejich nadpisy. Libovolný z nich můžete z Navigátoru přetáhnout přímo do textu, čímž se vloží na dané místo buď kopie příslušné kapitoly, a nebo hypertextový odkaz - záleží na tom, jak si Navigátor nastavíte. Výsledný dokument můžete exportovat pro web (formát HTML), nebo ho ponechat ve formátu OpenOffice.org. Odkazy budou fungovat v obou případech.

zdroj: tutorialy.root.cz

Nevím, snad to bude pro Tebe něčím přínosné?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru