Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opera - poskozena session

Hezky den,
Tohle bude asi zbytecny dotaz, presto se zkusim zeptat. Win XP mi spadly do modre (vim proc, jde o konfliktni ovladac, ktery tak budu muset opustit, ale o to mi nejde). Problem je v tom, ze jsem mel v te dobe otevrenou Operu (9.52) se spoustou tabu a ta mi jako vzdy po nasilnem ukonceni nabidne pri startu spusteni do predchoziho stavu, coz jsem odkliknul. Chvili to chroustalo a pak se objevilo jen prazdne okno Opery s nejakymi fragmenty v oblasti tabu (spatne vykreslene okno). Tak jsem ji zavrel, otevrel znovu a mam tam normalne prazdnou stranku, takze taby nikde. Kompletne se smazala i historie. Otazka tedy zni, zda lze nejakym zpusobem ty taby dostat zpet. Treba z nejakeho souboru v /Datech aplikaci ... kde si Opera uklada profily apod. Tam jsem prave nasel adresar sessions, kde se vyskytuji soubory autosave.win.bak (asi zaloha) a autosave.win (aktualne ulozena session). Prave kdyz jsem si prejmenoval ten *.bak na puvodni *.win a pustil Operu, najede mi onen fragment okna. To je asi proste ztracene, ze?

Dekuji

Předmět Autor Datum
Ano, v tomto případě bych session označil za ztracenou. Pokud ti OS padne v okamžiku, kdy se do něja…
Jan Fiala 28.09.2008 08:15
Jan Fiala
no ještě můžeš nechat udělat chkdsk, kouknout se do adresářů na soubory, který to vytvoří, pokud tam… poslední
mia 28.09.2008 18:54
mia

Ano, v tomto případě bych session označil za ztracenou.
Pokud ti OS padne v okamžiku, kdy se do nějakého souboru zapisuje, obvykle to odnese ten konkrétní soubor. Pokud se v té době aktualizuje tabulka souborů, může to mít horší následky než en ztracenou session v Opere.

no ještě můžeš nechat udělat chkdsk, kouknout se do adresářů na soubory, který to vytvoří, pokud tam bude nějaký použitelný soubor, tak ho editovat, uložit na původní místo a doufat, že se to spraví. Koukni do eventlogu, co vlastně chkdsk opravil a kam to uložil. Takhle se mi podařilo zachránit bookmarky Firefoxu a celý nastavení Trillianu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru