Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Operační systémy - dají se Win ovladače nainstalovat do Linuxu?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat: Mám notebook na kterém je nainstalovaný OS Windows 7 a jsou na něm ovladače na hardware. Chtěl bych sem nainstalovat OS Mandriva Linux 2008.0 nebo 2010, ale potřebuji zjistit jestli se ty ovladače nainstalují na linux. A ještě prosím jestli když se vrátím z linux na Windows pomocí Recovery Disk ( Pokud by to fungovalo ) i s ovladačemi, které se nainstalují znovu nebo obnoví. Fungovalo by něco z toho ? Jestli tomu nerozumíte, napíšu podrobněji. Díky za pomoc :D

Změna předmětu, původně: Operační systémy (host)

Předmět Autor Datum
"Jestli tomu nerozumíte, napíšu podrobněji." Myslím, že tomu rozumiem celkom dobre... Problém bude v…
pme 31.08.2011 20:35
pme
Tak díky moc :D poslední
De7iL 31.08.2011 20:36
De7iL
ovladac pre Windows je uplne iny jak ovladac pre linux. Takze ovladace vo Windows nechaj vo Windows,…
MM.. 31.08.2011 20:36
MM..

"Jestli tomu nerozumíte, napíšu podrobněji."
Myslím, že tomu rozumiem celkom dobre... Problém bude v tom, že nerozumieš tomu Ty. Ovládače na hw pre Windows nebudú fungovať na Linuxe !!!
Ak chceš byť "cool" a pozrieť si Linux z blízka - doporučujem nejaké LIVE-CD. Nemusíš nič inštalovať, proste nabootuješ z CD a skúmaš.

A ještě prosím jestli když se vrátím z linux na Windows...

Ty sa vrátiš - ver mi.:-)

ovladac pre Windows je uplne iny jak ovladac pre linux. Takze ovladace vo Windows nechaj vo Windows, a pouzi linux distribuciu ktora komponenty notebooku zvladne sama so vstavanymi ovladacmi v tej linux distribucii (to je dnes uz vo vacsine distribucii bezproblemov, cim novsia distribucia tym lepsie), alebo si pozri jake ovladace pre linux su na strankach vyrobcu toho notebooku a pripadne dosintalit potom do linuxu rucne.

Recovery vrati obsah celych Windows na stav ako pri kupe notebooku, samozrejme ze obnovi aj ovladace ktore boli predinstalovane do toho Windows vyrobcom notebooku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru