Předmět Autor Datum
To samozřejmě lze, třeba formátování označí vadné sektory, Scandisk (nebo kontrola disk ve Win XP),…
Rce 03.12.2007 23:02
Rce
prejdi to radsej utilitou od vyrobcu disku, urcite nieco bude na www.hitachi.com. Ak aj utilita najd…
MM.. 03.12.2007 23:11
MM..
Ahoj, ten disk máý uččitrě vadné sektory, projevují při čtení dat.
Machy (škola) 04.12.2007 11:06
Machy (škola)
A ako vies ze nemas vadny napr kabel? Ak ma vadne sektory tak chod disk reklamovat. Neda sa to oprav…
MM.. 04.12.2007 13:18
MM..
HDD Regenerator umí opravit chybné sektory, ale jak už asi tušíš, takovému disku se moc věřit nedá.…
Moas 04.12.2007 06:54
Moas
JJ, z vlastnej skusenosti mozem doporucit, je to tak trochu "zazracny" programcek. Opravil som s ním… poslední
pravy-exolon 04.12.2007 14:17
pravy-exolon
Dneska odpoledne to zkusím projet, musí ty vadné sektory vždy přibývat ? důležitá data na něm nejsou…
Machy (škola) 04.12.2007 11:07
Machy (škola)
Vadné sektory nemusí přibývat, ale většinou se tak stane. Vadný sektor nevznikl sám od sebe. Možná š…
Rce 04.12.2007 13:13
Rce
Označí-li utilita od Hitachi neopravitelný sektor (i kdyby jen 1), tak ho reklamuj, reklamace by měl…
Fuente 04.12.2007 13:33
Fuente

To samozřejmě lze, třeba formátování označí vadné sektory, Scandisk (nebo kontrola disk ve Win XP), i tento HD Tume by to měl umět. Problém je však v tom, že většinou vadné sektory neustále přibývají a disku již nelze věřit. Je-li v záruce reklamovat, není-li tak bych ho preventivně zahodil.

prejdi to radsej utilitou od vyrobcu disku, urcite nieco bude na www.hitachi.com. Ak aj utilita najde nieco vadne tak disk reklamovat. Nejakemu HD tune netreba hned verit, ktovie co robi.
Prejdi si to aj normalne chkdsk-om ak na tom disku mas nejaky oddiel (napr. pravy klik na D: alebo ake pismeno to ma, vlastnosti alebo nastroje - kontrola disku). Vypise ti tam nejake vadne sektory?

A ako vies ze nemas vadny napr kabel?
Ak ma vadne sektory tak chod disk reklamovat. Neda sa to opravit, ten disk je vadny, ako keby si mal auto a odpadla by z neho strecha :-)
Ako som pisal pred reklamaciou je dobre overit si utilitou od vyrobcu ze ci ma naozaj vadne sektory, na to vyrobca tu utilitu dava na web.

P.S. pozor utilita od vyrobcu ma niekedy aj funkciu premazanie celeho disku, tak predtym zalohuj resp. davaj pozor na co tam mackas. Zvycajne je ta utilita pre DOS ale niektori vyrobcovia mju cosi aj pre Win, z DOSu je to ale testovat lepsie (v DOSe sa da vylucit iny SW problem kedze nic ine ako ta utilita nebezi).

HDD Regenerator umí opravit chybné sektory, ale jak už asi tušíš, takovému disku se moc věřit nedá. Nicméně mně to kdysi pomohlo, kdy Regenerator obnovil špatné sektory, v nichž byl pro mě kriticky důležitý obsah. Zachoval i data v nich. Každopádně jsem si data hned zkopíroval a disk putoval pryč a od té doby zálohuju, ale může to být prospěšný nástroj.

JJ, z vlastnej skusenosti mozem doporucit, je to tak trochu "zazracny" programcek. Opravil som s ním uz niekolko diskov. Uz davnejsie som pouzival ako prenosny stary seagate 2GB, po pade na zem, vadne sektory, disk ale prezil, hdd regenerator to opravil, a disk funguje doteraz aj ked ho uz nepouzivam. Kamaratovi zacal cvakat 20GB disk IBM (asi rok a pol dozadu), opravene hdd regeneratorom, doteraz ho pouziva ako systemovy na zaloznej masine. Asi dva tyzdne dozadu som opravil takto zatial posledny disk 40GB systemovy, nainst. linux (na segrinom kompe), zacal sialene cvakat, predpokladal som ze toto uz nerozchodi, testovacia utilita od vyrobcu zahlasila ze disk je odpisany. Na rad preto prisiel hdd regenerator, nasiel cca 20 vadnych sektorov, skoro vsetky opravil az na 3 ktore neopravil, takze som ho nechal potom prejst ten disk este raz a opravil nakoniec aj tie tri zle. Disk potom normalne nabootoval, nic uz necvaka a zatial tie dva tyzdne uz funguje zasa bezproblemov. Neviem ako to ten hddregenerator robi, ale naozaj funguje, data na disku nemeni, a nezalezi ani na tom aky filesystem tam aktualne je.

Vadné sektory nemusí přibývat, ale většinou se tak stane. Vadný sektor nevznikl sám od sebe. Možná šourá hlavička po povrchu, vadné ložisko, závada v elektronice atd. Pak je celkem logické, že se budou množit a způsobí četné nepříjemnosti (třeba zasekávání počítače marnými pokusy o přečtení).

Označí-li utilita od Hitachi neopravitelný sektor (i kdyby jen 1),
tak ho reklamuj, reklamace by měla být uznána. Možná však přeadresuje
vadný sektor do rezervní oblasti HDD, pak bys s tím asi neuspěl.
Je vysoká pravděpodobnost, že se vadné sektory budou množit,
neměj na něm žádná důležitější data.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru