Avatar uživatele
ÉowynC

Opravdu je rozdíl u velikosti bot tak velký?

Budu si kupovat tyto boty http://www.oble­ceniboty.cz/Con­verse-All-Star-High-Top-Cerna-d1.htm a podle stélky mám číslo 41, ale přitom běžně mám 38–39. Opravdu se to může tak lišit? Vím že je lepší si je vyzkoušet, ale nemá mtakovou možnost a přinejhorším je mohu do 30dnů zdarma vrátit. Díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3645 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Boty bych si nikdy bez vyzkoušení nekupovala.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

nohy behem dne mirne natecou, nejlepe kupovat a merit odpoledne

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Veľmi záleží od toho, v akej norme je udávané číslovanie (vo svete je niekoľko noriem), okrem toho si všimnite aj písmeno, ktoré je vedľa čísla, znamená šírku (výšku nártu) boty.
Proti vyskúšaniu v kamennom obchode má e-shop nevýhodu aj v preskúšaní oboch bôt: pravá a ľavá noha môžu mať niekoľko nezanedbateľných rozdielov (dĺžka, šírka chodidla v oblasi prstových kĺbov, uhol ktorý zvierajú krajné prsty voči osi chodidla. výška nártu, ohybnosť chodidla), čo zistíte len pri fyzickom preskúšaní.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beri49

Přes net bych si v životě nic podobného nekupoval, takové věci je nutno vyzkoušet na vlastní tělo! Navíc, každý výrobce má mírně ujeté míry, takže to obecné číslování nemusí platit!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sb

Converse se dělají naopak asi o půl čísla větší než je standard, je tedy dost divné, že vám vyšla velikost 41. Myslím, že jste zaměnila vnější a vnitřní stélku boty. Na těch stránkách uvádí vnitřní stélku nikoliv jak je bota dlouhá zvenku. Pokud měříte vnější rozměr boty, tak vám pak samozřejmě vyjdou jiná (větší čísla).

Pokud běžně nosíte vel. 38 nebo 39, je nesmysl objednávat 41, boty vám budou stopro velké. Za sebe bych vzal 38.
Doplňuji:
A měřila jste samotné chodidlo nebo podrážku bot? Musí se měřit jen samotné chodidlo. A nejlépe asi kontaktovat obchod, pokud si nejste jistá, určitě vám poradí.

Upravil/a: sb

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek