Avatar uživatele
dudu

Opravdu mnozí muži, kteří byli u porodu, trpí poté sexuální dysfunkcí?

Muži svou přítomností u porodu mohou ženám velmi pomoci. Ale ne všichni z nich příchod miminka na svět naprosto v pohodě a bez následků zvládnou. Podle sexuologů může po porodu právě u mužů vzniknout celá řada sexuálních problémů.
Což potvrzuje i příběh spisovatele Martina Daubneyho, který měl podle Daily Mailu až do porodu se svou manželkou Dianou deset let naprosto spokojený sexuální život. Po porodu se ale u nich vše změnilo. Chyba nebyla na straně ženy, jak se obvykle stává, nýbrž u muže, který ztratil chuť na jakékoliv intimnosti se svou manželkou.
Potud zdroj: Novinky.cz

Při studiích jsme byl v praktické výuce přímým účastníkem u řady porodů krav a prasnic. A popravdě nenalezl jsem v tomto poznání pranic úchvatného – trpí rodičky a narozená mláďata nevypadají vůbec působivě. Ovšem pozdější pomazlení s nedávno narozeným telátkem, či růžovými selaty je naproto něco jiného.

Totéž podle mého názoru platí také o lidských mláďatech. A je hazardem dovolit nepřipravenému samečkovi v kalhotech /záměrně nepoužívám výraz „chlapovi“ a posléze snad i vzornému otci/, aby v celé realitě prožil proces porodu u své milované a příchodu zakrvaveného, nevábně vypadajícího tvorečka na svět.
K tomu má paní poznamenává, že by mně u porodu nejspíše nechtěla, neboť i na moji adresu hrubě klela a nadávala, což ji pak v duchu velmi mrzelo.
Jsem svými názory hodně mimo mísu??
Doplňuji:
Po zkušenosti ze zdejších stránek, kde jsem kromě slovenských toto téma rovněž vyvěsil se táži: má pravdu manželka když tvrdí, že marně očekávám smysluplnné odpovědi. A to z důvodu, že moje příspěvky pro generaci současných aktivních účastníků těchto stránek nemají obsah, který by ji dokázal oslovit nebo apoň dílem zaujmout? Snad se probůh ta moje bába hrubě plete!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: dudu

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, johana 56, fcoop, Tom20, Pájo, Damiana před 4192 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

A ty bys u toho porodu chtěl, sám o vlastní vůli, opravdu být?
Tohle je totiž ten zásadní problém – ženy si to vydupají, je to moderní, taťulda tam lítá s kamerou, místo lékařského zákroku se odehrává i patřičné divadýlko, které má nastávající mamina dokonale naplánované. Ťaťka musí přestřihnout šňůru, držet ji za ruku, první pochovat potomka – a tvářit se přitom jak na veselém mejdánku. To, co se děje s jeho psychikou, to, že ženu, kterou měl do té doby (také) jako objekt svého sexuálního zájmu vidí krvácet a rodit, to všechno se rozhodně na jeho libidu nepodepíše kladně. To si myslí jen ty pošahané ženské, které nedokážou mít před mužem žádné soukromí, jsou schopny s ním probírat jakékoli vylučování, i menstruaci (a nechat ho se jí i aktivně „zúčastňovat“ – aby náhodou o nic nepřišel a protože o sobě „mají vědět všecko“).
Pak se diví „prosté“ věci – že se tomu svému dočista zhnusí. Intimní partie, které viděl v tom „příšerném“ stavu jsou mu najednou odporné. Nejenže není schopen erekce, ale ani jakéhokoliv sexuálního či milostného projevu. Ale naštěstí to nebývá doživotní – chvíli to trvá, ale nová partnerka obvykle pomůže. Není ale výjimkou, že se na nějakém citlivějším muži přítomnost u porodu „podepsala“ buď doživotně nebo „uspíšila“ změnu jeho sexuální orientace.
Ženy by si měly uvědomit, že mají mít svá tajemství, snad i tabu, umět se rozhodnout co je a co není vhodné pro mužské oči a mysl. Naštěstí jsou i rozumné ženy, které svému partnerovi podobný nápad (ano i chlapík s tím může přijít – protože neví do čeho jde a touží po „dobrodružství) okamžitě rozmluví. Starší generace by něco takového ani nenapadlo – mužský byl "držen“ stranou a přišel až k „hotovému“. Jestli byl potom lepším otcem nebo milencem už tak důležité není, ale rozhodně se nestal horším či dokonce impotentním.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Protiva

Byl jsem u porodu, stříhal pupeční šňůru, atd. A jsem pořád v pohodě.
Možná to bude tím, že občas ošetřuji někomu krvavé zranění (i sám sobě).
Kdo omdlívá z jedné kapky krve, porod na něj těžce zapůsobí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pájo

Jasně, držte si chlapa od těla, mějte před ním svá tabu, ženy a matky… když myslíte, že je to správné.
Když to přeženu.. pak se ale nedivte, že se váš muž (nebo dospělý syn) pozastaví nad podivným bílým záložkami, které si tu a tam vkládáte do spodního prádla… podobné to pak bude i s porodem, brnkačka… dej mi syna, dej mi dceru.

Tatínek vás možná snadno vymění za jinou, protože k vám nebude mít „podobně silnou vazbu“.

Pěstujte si vlastního hlupáčka, který bude v době, kdy vy proléváte krev na porodním sále, hezky bumbat v hospůdce a těšit se na svého syna. Příjde k hotovému.

Nepřimlouvám se za show na porodním sále s pořizováním videa! Nic podobného.

Taťka může pěkně sedět u hlavy své ženy, držet ji za ruku a (aniž by se pletl personálu) být jí tam oporou… to vše bez sledování partnerčiny „intimní partie, které budou v tu chvíli třeba v příšerném stavu“.

Nevidím důvod, proč by mu měly být poté najednou odporné. Stejně je spatří (jako erotogenní oblast) až za dlouhé měsíce. A nebude otravovat v době, kdy ještě nebudete zhojená fyzicky a psychicky.

Strašit ale impotencí, vzniklou na základě toho, že byl taťka u porodu, je hloupé.

Doplňuji:
Máte-li „na život nepřipraveného partnera“, nechejte to klidně doma.
Pokud ale máte muže, který i toto s vámi chce sdílet, nebraňte mu.
Když by šlo hodně do tuhého, lékaři ho ze sálu stejně včas uklidí.

Upravil/a: Pájo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

U mého prvního porodu byl ten nesprávný tatínek. Přestože byl pobledlý, byl to pro něj pozitivní zážitek bez nežádoucích důsledků.
Druhý porod byl už se správným tatínkem, avšak kvůli nesprávné poloze mimča ho ke mně nepustili – rodila jsem císařem.
Za tři měsíce budu rodit potřetí. Moc si přeju, aby to šlo normálně a byli jsme u toho spolu. Můj muž nemá problém pomoci lidem po autonehodě, takže myslím, že to zvládne v pohodě. Navíc první dcera od krve skoro nebyla, byla jen mokrá od plodové vody.
Co se týká sex.dysfunkce po porodním zážitku, nějakou dobu to funguje vždy i u mne. Roztáhnu nohy – a vybavím si zážitky z porodnice. No a to je pak hotovo, nic z toho není. Trvá to tak max půl roku, pak se to srovná.
Takže – neboj se toho, je to zážitek plný nádherných silných emocí a stojí za to si ho prožít!
Hodně štěstí!
Doplňuji:
Spíš než „neboj se toho“ jsem měla napsat „tatínkové, nebojte se toho“, nějak jsem se rozvášnila a napsala jsem to adresně Tobě…promiň.

Upravil/a: Deli

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Pájo Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dudu

Damiano, jsem spolu s ostatními, kteří bodují Váš příspěvek zcela za jedno. Věřte prosím, že lépe bych celou tuto problematiku popsat a charakterizovat nedokázal.
Příště zvolím třeba téma o nesmrtelnosti chrousta., zde snad bude diskuze daleko hlubší a více fundovaná.....

před 4192 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Sexuální dysfunkce zřejmě moc netáhnou, nicméně děkuji za vaše ztotožnění se s mým názorem (a zejména zkušenostmi z praxe).

před 4192 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek