Avatar uživatele
anonym

Opravdu se takto chová ochránka prezidenta Miloše Zemana v pražském TOP Hotelu k novinářům?

https://m.you­tube.com/watch?v=tPFPHY­aj6-E

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 2286 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Ako zvyčajne ukážka práce médií. Zverejniť len časť incidentu, ktorý nám vyhovuje, ale neukázať príčinu už nepovažujeme za dôležité.
Odpoveď na vašu otázku môže byť rovnaká ako odpoveď človeka, ktorý príde k autonehode po stíchnutí zvukov nárazu a hneď podáva svedectvo očitého svedka.
K vášmu odkazu:
pracovníci ochrany vládnych činiteľov sú trénovaní aj v slušnom správaní. Ich povinnosťou je zabrániť útoku na chránenú osobu. Z vlastných skúsenosti viem, že novinári dokážu byť nehorázne vlezlí a dokonalo dotieraví, keď naozaj ich treba niekedy až vytlačiť z chráneného priestoru.
súhlasím, ten pán z ochranky sa naozaj mohol vyjadriť slušnejšie, ale zabránenie vstupu nežiadúcich osôb do chráneného priestoru bola naozaj jeho povinnosť, v čom mu pomáhali aj ďalší pracovníci poriadateľa.

Dodatok:
„Incident odštartoval kolaps, už ho rieši polícia
Celému incidentu predchádzali zdravotné ťažkosti muža vo veku 55 rokov, ktorý počas osláv v Zemanovom štábe odpadol. Podľa hovorkyne pražských záchranárov Jany Poštovej zohral v jeho zdravotnom stave určitú rolu alkohol.
Priaznivcom Zemana prekážalo, že novinári mierili kamerami na muža so zdravotnými ťažkosťami.“
https://www.ak­tuality.sk/cla­nok/559013/v-zemanovom-stabe-napadli-novinarov-lietali-paste/?utm_sou­rce=azet.sk&ut­m_medium=box-magaziny-aktuality&utm_con­tent=clanok1&ut­m_campaign=HP-new2
toto ale „krvi chtivé“ médiá už akosi odstrihli, v ukážke bola len bezdôvodná surová činnosť akýchsi pracovníkov zabraňujúca práci poctivých, pravdovravných a nezištných novinárov.

Upravil/a: led

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Mc Merkurion Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Ten bijec nevypadá na člena prezidentovy ochranky. To obvykle bývají statní chlapi v nejlepších letech, tenhle páprda k nim asi nepatří.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bolak

Zřejmě nějaká bejvalá komunistická mlátička, ale asi voslavovali a všichni byli vožralí. Navíc nevíme co tomu předcházelo, ale tohle bych neřešil, za to asi pan VysoČína nemůže.

Upravil/a: bolak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Asi si to nikdo nevymyslel. Právě jsem se chystal vložit dotaz na stejné téma, něco jako „voliči Zemana, vybrali jste opravdu dobře?“. Jak může tu bandu ožralů se Zemanem v čele brát jako rozumnou volbu? Navíc vlezdoprdelky Rusů a Číňanů?

Je pravda, že novináři jsou neskutečně vlezlí a Zeman je bytostně nesnáší. Nezdá se mi ale, že tam ti novináři byli neoprávněně a ochranka jen konala svou povinnost chránit prezidenta. O to vůbec nešlo. Rozlítilo je, že si dovolili namířit kameru na totálně zpitého člena Zemanova týmu. To video, jak zkolaboval jsem viděl, prostě byl na šrot. Nicméně, že tam byl i zdravotní problém, se vyloučit nedá. Jenom aby to nebylo jako s tou „prezidentskou virózou“ 🙂

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Nechápu co jako. Být to v Jů Es Ej, tak se s takovými oprsklými novináři vůbec nebaví, rovnou ho zadupou do země (pokud nestřelí do xichtu) a nikdo se tomu nebude divit, naopak by s velkou pravděpodobností ještě tleskali. A pokud by vyvázli živí, soudy by k nim nebyly přívětivé – mají tam zcela jiné představy o tom, kterak je třeba chovat se k prezidentovi. Jedna věc je „rozmáznout“ ho v médiích za nějakou kauzu, jiná věc je výtržnost a nerespektování pokynů prezidentova týmu. Ale koho by to tady tankovalo, že? Venkoncem tak jako tak na Hradě máme šmejda, ovšem jednu výhodu to má – kdyby místo něj přišel jiný šmejd (ten druhý), dost pravděpodobně by nás to stálo nějaké peníze navíc. :D :D :D (však víte – musel by se měnit nábytek a vybavení, protože nová pí prezidentová přeci nebude používat něco po bývalé pí prezidentové atd. atd., někteří z vás možná ví, jak to v reálu chodí) ;) :)

X X X X X

Je načase poděkovat voličům šmejda Drahoše, že o tak krásně projeli. Díky! Protože jsem vsadil masařku na hajzla Zemana (spolu s 2 „tutovkami“ v kombinaci), tak teď jsou z ní skoro 3 – tudíž si koupím nějakou lepší lahvinku a budu dojatě potlačovat slzu v oku soucítíc s vaším zklamáním. ;D :D :D

Nevěšte hlavu milovníci vhazování papírků, můžu vám slíbit, že příště ZZ (zmetek Zeman) NEVYHRAJE! Dost možná vyhraje nějaký kkt s „vizí budoucnosti“ apod. nesmyslnými bláboly, kterým po tolika zkušenostech s volbami a naplňováním předvolebních slibů může věřit… řekněme Kepler! ;) :D :D Ale ten může, protože má generální pardon od samotného polobožského Aliendrona! ;) :) :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

Kdyby mě vlezli do bytu, a bylo jim hlášeno že mají odejít, a neuposlechli by, tak bych byl to samé, možná ještě horší, (pomlátil bych je pohrabáčem z uhláku)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ušel ventil

Tady ten mladší novinář ho celkem provokoval a stařík už toho měl asi od rána až nad hlavu a neudržel nervy na uzdě .
Bohužel tam byly i pěsti – https://www.sez­namzpravy.cz/cla­nek/prave-se-stalo-ochranka-ve-stabu-milose-zemana-pestmi-napadla-novinare-zautocila-i-na-reporterku-televize-seznam-42123

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Dnes 7.2.2018 Zemřel Karel Slezák, který napadl novináře v Zemanově štábu
https://globe24­.cz/domov/49411-zemrel-karel-slezak-ktery-napadl-novinare-v-zemanove-stabu

před 2275 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Výnimočne vkladám celý článok o tomto prípade
http://www.prvniz­pravy.cz/zpra­vy/politika/no­vinarske-hyeny-aneb-strih-opet-kralem-manipulovaneho-zpravodajstvi/

"Novinářské hyeny aneb střih opět králem manipulovaného zpravodajství

V sobotu večer v pražském hotelu TOP – již po skončení oficiální akce strany práv občanů u příležitosti volby prezidenta republiky – zkolaboval novinář M.R., který krátce předtím přijel z obdobné akce sympatizantů Jiřího Drahoše, píše Jan Šolta, očitý svědek.
Z místa incidentu
28.leden 2018 – 14:00

Nutno předem podotknout, že akce SPO v hotelu TOP byla uspořádána ve dvou sálech – ve žlutém pro novináře se žlutými visačkami a v modrém pro členy a sympatizanty SPO, kteří si zde pro sebe objednali a zaplatili pohoštění, kam proto nezvané osoby neměly přístup. K viditelné nelibosti novinářů a kameramanů byly oba sály po celou dobu odděleny posunovacími dveřmi, na což pečlivě dohlížela ochranná služba.

Po odjezdu pana prezidenta a skončení oficiální části odešla i ochranka. Toho okamžitě zneužili někteří vyhladovělí a žízniví novináři a hbitě pronikali do modrého sálu ke stolům s občerstvením. Jedním z nich byl i zmíněný novinář M.R., který však při popíjení v modrém sále náhle zkolaboval.

Byl jsem náhodou nedaleko a proto jsem se mu okamžitě snažil poskytnout první pomoc, jak každému z nás velí nejen zákon ,ale též občanská a humánní, lidská povinnost. Držel jsem ho v náruči, aby se ev. nezadávil a neobratně jsem se jej pokoušel oživovat. Současně jsem se obracel na novináře a kameramany, kteří se okamžitě seběhli k této nečekané události, aby konečně ulovili a natočili nějakého „sólokapra“, když už se jim nepodařilo zaznamenat toužebně očekávanou porážku Zemana a jeho příznivců nebo aspoň provokující obnaženou Ukrajinku.

Žádal jsem a opakovaně prosil tyto nečinně přihlížející novináře a kameramany, dychtící pouze po senzaci, aby rychle zavolali záchranku a lékaře, protože jejich kolega – novinář! nejevil známky života. Věřil jsem, že oslovení novináři a kameramané, neustále nás sledující a filmující, se jistě zachovají jako řádní občané a svému novinářskému kolegovi záchranku zavolají.

Když se ani po cca 15 minutách záchranka neobjevila, zavolal jsem na záchranku sám, proč už nejedou. Ústředna mi však odpověděla, že ji dosud nikdo do hotelu TOP nevolal! Teprve až po mém zavolání se záchranka rychle dostavila. Její lékař mj. žádal, aby všichni čumilové ihned vyklidili prostor, aby mohli začít se záchranou pacienta.

Vykázali jsme proto neustále natáčející kameramany z modrého sálu, kam stejně neměli dovolený přístup a uzavřeli posunovací dveře oddělující oba sály. Zvědaví novináři však tyto dveře opakovaně otvírali a nadále neurvale pronikali do modrého sálu: někteří natáčeli, jiní se tam kvapně sytili.

Při vytlačování nezvaných novinářů ze sálu se mj. dva novináři – oba byli viditelně označeni žlutou visačkou – dostali do křížku.

Nevím, jak výstižně nazvat zmíněné chování klubka novinářů nečinně přihlížejících srdečním záchvatu svého novinářského kolegy, kteří než aby mu zavolali záchranku, tak raději natáčeli joho možné umírání!
Na neposkytnutí povinné pomoci sice pamatuje paragraf 150 zákona č. 40/2009 Sb., já si je však budu pamatovat jako novinářské hyeny!

Tato popisovaná událost není – kromě místa děje – v žádné přímé souvislosti s volbou prezidenta republiky. Současně deklaruju, že jsem nebyl členem žádného štábu této akce, končí komentář Jan Šolta."

před 2285 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Smackdown, pracovníci ochrany štátnych predstaviteľov majú pri výkone svojej činnosti vyššie právomoci, ktoré počas priamej akcie v prípade ohrozenia zdravia a života chránenej osoby je možné ešte zvýšiť.
Platí to aj v prípade použitia vášho bytu, ak by to bolo nevyhnutné.

před 2285 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

led – Vyššie právomoci? Odkaz na příslušné ustanovení zákona by nebyl?

před 2285 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

s otázkou ohľadne právomoci sa obráťte na Útvar pro ochranu prezidenta České republiky http://www.po­licie.cz/clanek/ut­var-pro-ochranu-prezidenta-ceske-republiky.aspx

Vychádzam zo znalosti práce Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR a aj priamych informácií napríklad od ochranky prezidenta Václava Havla,(v roku 1990–1991 jednej z najlepších na svete), ale aj mnohých iných služieb.

Nechcem, aby ma zase tu osočovali z neznalosti a zavádzania ako v poslednej dobe tu niektorí robia.

před 2285 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Lamalam

led > proč bych se měla obracet na policii? Policie tady v diskuzi nic nepsala o vyšších pravomocích prezidentské ochranky. Ptám se tebe, ty o tom píšeš. Zopakuji tedy otázku ještě jednou – kde v zákoně najdu ty vyšší pravomoci?

před 2285 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek