Avatar uživatele
anonym

Opravit nebo koupit?!

To je zase jeden z mých černých dnů.Zjistil jsem,že mi prokapává bojler. Má to cenu nechat opravovat (stáří 10 let) nebo koupit nový?
Doplňuji:
Mé rozhodnutí je,koupit nový,proto že dle servisu by oprava přišla na 2 – 3 tisíce + cestovné. A jak píše Pájo,tak v tom má pravdu a můžeme předpokládat,že nám těsně před vánočními svátky vyplivne televize.
Děkuji za rady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? tom004, Pájo, briketka10 před 4562 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Koupil bych nový (pokud na něj jsou tedy volné finance). 10 let je poměrně slušný výkon na starý. Ale starý bych zkusil ještě opravit a nechal si ho někde na zahradě.
Že se tahle zařízení „sypou“ vždycky na podzim a v zimě, viďte… (souvisí s provozem).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Zjisti si, na kolik tě přijde oprava, zvaž zda tento plně vyhovoval či ne, kolik stojí novej atd. a rozhodování bude snažší.
Šak to zvládneš! ))

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Stejné dilema jsem řešila před několika lety a nakonec jsem se rozhodla pro koupi nového. Volila jsem typ AEG komfort, na kterém lze snadno nastavit teplotu vody. Navíc má dvě topná tělesa, která se dají zapnout jednotlivě podle toho, jak rychle potřebuji mít vodu ohřátou. Už mám vyzkoušeno, že je dík regulaci možno výrazně ušetřit spotřebu el.energie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jája10

Před pár lety nám taky začal propouštět – 30.12.!!!Všude inventury! Po delších peripetiích jsme sehnali nové těsnění(40,–Kč), ale bylo to k ničemu. Protýkal pořád. Koupili jsme nakonec stejně nový. 120l cca 6000,–Kč

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Jednoznačně,vy­hodit,koupit nový

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Snažím se opravovat vše, co je možné. S bojlerem jsem měl podobný problém, podařilo se mi ho utěsnit a fungoval ještě asi tři roky. Nový vyjde kolem cca 10,000 podle druhu, velikosti a materiálu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

MÁM TAKY 5 LET STARÝ KAPE VENTIL MÁM TAM HADIČKU A TO JE DENNĚ VODY !CO VYKAPE ! ROZHODUJI SE JAKOU ZNAČKU ??JESTLI DRAŽICE?? 50L MÁM KŘÁP Z GLOGUSU ITALSKÉ VÝROBY UŽ ALE DRUHEJ,TAK RADÍM VYHODIT A KOUPIT NOVEJ ALE JAKEJ? ( v zimě se mi vysypal ten první prevít v únoru to bylo brr,netopím v koupelně..ne­věděla jsem kde se zavírá ta voda ?! )

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek