Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprávnění na vytváření shared folders - Server 2008 R2

Zdravím,
věděl by někdo jak nastavit oprávnění aby lokální skupina Power users nemohla vytvářet sdílené složky?
Nebo ještě lépe, jak nastavit aby vybraná vytořená lokální skupina mohla vytvářet shared folders bez toho, aby vyskočila hláška s dotazem zadání jména-hesla osoby která má oprávnění share folder vytvářet?
Pokud povolím přes určité skupině lidí, jsou na serveru přihlášení s oprávněním USERS a u této skupiny chci aby na vybraném disku mohli vytvářet shares - bez toho aby měli další extra oprávnění.
Zkusil jsem editovat registry key HKLM/system/cotrolset001/services/lanmanserver/sha res, GPO windows settings/security/local policies/User rights assignments/create permanent shared objects ale nic se nedočkalo kýženého úspěchu. Pořád vybraný uživatel nemá práva na vytváření share..

Díky

Předmět Autor Datum
Ako chces vytvarat tie foldre? Cez zdielane zlozky, alebo po prihlaseni na server cez terminal? V pr…
fleg 01.02.2011 10:11
fleg
Jsme se nepochopili, dám danému uživateli přístup na lokální disk na serveru, a chci, aby měl možnos…
MKc 01.02.2011 10:40
MKc
A to budou ty svoje složky sdílet pokaždé odjinud? Uživatel 1 to bude sdílet z C:\BORDEL, druhý třeb… poslední
Vladimir 01.02.2011 20:23
Vladimir

Ako chces vytvarat tie foldre? Cez zdielane zlozky, alebo po prihlaseni na server cez terminal?
V principe je to jedno sice, pretoze vsetko je to o pravach. Staci pridelit vlastnicke prava skupine v zlozke, v ktorej chces vytvarat dane foldre, respektive udelit im prava na zapis.
Ziadne upravy v registroch robit nemusis.

Jsme se nepochopili, dám danému uživateli přístup na lokální disk na serveru, a chci, aby měl možnost si složky které si tam vytvoří (a to již může dělat) si tyto složky nasdílet - a na to už to chce nějaké vyšší oprávnění než které se aplikuje na NTFS permissions na složkách/discích.
Standardně mají právo vytvářet objekt typu SHARE pouze Administrators a Power users, já chci aby to právo vytvářet share na serveru měla i jiná lokální skupina nebo uživatel ..

A to budou ty svoje složky sdílet pokaždé odjinud? Uživatel 1 to bude sdílet z C:\BORDEL, druhý třeba z %HOMEDIR% a třetí z D:\OCHECHULE ?

Přijde mi smysluplnější, když má každý uživatel typu USER na serveru právo jen na svůj HOMEDIR, no ty jsou všechny v jednom adresáři. Když je potřeba, aby si tam lezli odjinud, tak se dá profilový adresář nasdílet pro authenticated users, a každý se tam dostane přes \\SERVER\profiledir\jmeno

Nebo je to celé součást nějakého vychytralého systému sdílených složek který je mimo moji představivost?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru