Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Optimalizace a zrychlení PC /Boost PC

Zdravím všechny kutily, odborníky, tuneupery, kolemjdoucí, muzikanty a další,

v mém zájmu je co nejvíce optimalizovat pc na nejvyšší výkon s minimálním úsilím pomocí pouze softwaru a to jen se základními funkcemi služeb (zvuk, obraz, funkčnost programů a další).

HW: o hardwaru samozdřejmě neberu potaz protože výkon se starou 1 giga pamětí 2X cpu se moc muziky nevyvede.

SW: začněme třeba programy jako Advanced SystemCare, CCleaner, TuneUP Utilities. Ano, rady jako defragmentace disku, zakázání zbytečných služeb neberu, vše tohle si může uživatel nastavit sám a zdarma na svém PC - dokonce to nabízí samostatné programy viz. výše.

OS: první co je nejdůležitější je mít dneska podle mě nejlepší Windows 64 bit Pro/Ulti. Nabízejí vše co uživatel potřebuje a to jak v herním koutku tak i kanceláři za dobrou cenu a slušný výkon oproti starším nebo jiným Win 7.

Disk: s SSD diskem je PC schopen nabootovat a spustit plochu do 20 sekund s HDD diskem se čas pohybuje až do 40 sekund - velký rozdíl, volba SSD disku může být mnohdy lepší než jakýsi procesor, má na tom sice velkou úlohu ale v poměru určitě přinejmenším stejnou jako SSD disk.

Rada(univerzální): mnoho seženete vyhledáváním na googl*, nejlepší přímo tutoriály s videem na youtub* (nevim zda jsou tu povoleny odkazy). Zadáním do vyhledavače: boost pc atd.

Prosím piště rozvádějte Vaše vlastní zkušenosti, co Vám nejvíce pomohlo s čím jste byli spokojeni apod. Děkuju moc Všem.

Osobní zkušenost: zakoupil jsem licenci programu Advanced SystemCare v7.2 a nemůžu si stěžovat - turbo boost, hluboký sken registrů, mazání zbytečností (jednou až 8 GB - jeden soubor zkopírovaný na místě kde bych ho nikdy nehledal). Přímo optimalizuje systém - snižuje dobu reakcí, automaticky optimalizuje služby. Testuje připojení - spouští prohlížeč v "turbo režimu" a nabízí v jednoduchosti popsané všechno nastavení které než bych v prohlížeči vyhledal. Spokojený. Ke všemu nabízí elegantní CPU a RAM meter na plochu.

Porovnání: v porovnání s CCleanerem jsem je zapl naráz aby skenovali jen registry. ASCv7.2 našel 7 normálních problémů které by vyhledal i s free verzí ale hlubokým skenem našel dalších 120 problémů - hluboký sken pouze v Pro verzi. No a náš slavný CCleaner našel pouhé 2 problémy s free verzí. CC Professional Plus nemám a v porovnání s free verzí ASC mě ani neláká.

Povzbuzení: opravdu velmi mě zajímají zkušenosti ostatních prosím ještě jednou podělte se a berte toto téma spíše jako pobavení se a o porovnání všech dostupných - nedostupných, placených - neplacených boost utilities Softwarů.

S pozdravem
nereg

loading...
Předmět Autor Datum
Tak moje zkušenosti: naprostá většina softwarových "optimalizací" má efekt na úrovni placeba.
Wikan 26.03.2014 19:20
Wikan
A trápi ťa niečo konkrétne-imaginárne, alebo chceš niečo zmrviť-rozvrtať, hľadať problémy tam, kde n…
sakraforte 26.03.2014 19:21
sakraforte
Nevidím a nemám důvod jakýmsi krámem si nechat šťárat a rozesírat OS. (pět let stará instalace OS fu…
M-Pol 26.03.2014 19:27
M-Pol
Tohle určitě pomůže :-) alespoň mě to pomohlo watch
BěžnýUživatel 26.03.2014 19:36
BěžnýUživatel
http://pc.poradna.net/q/view/1187110-jak-udrzujete -sve-pc?page=r1187144#r1187144 ASCv7.2 našel 7 n…
lední brtník 26.03.2014 19:38
lední brtník
A čo si, Kefalín, predstavujetě po takovým pojmom "optimalizácia"? Jinak dobrej pokus o flame, nevě…
Prasak 26.03.2014 19:42
Prasak
Nečistím, neoptimalizuji, netuním. Podle mě to naprosto nemá smysl. Buď mám hardware na požadované ú…
L-Core 26.03.2014 19:57
L-Core
Dokážu ještě pochopit, když si někdo Advanced SystemCare ukradne, ale za tohle platit je síla. Hlubo…
karel 27.03.2014 07:19
karel
Hluboký sken jako porno - to mě rozsekalo :-D
MachR55 27.03.2014 15:38
MachR55
Stačí se podívat na IP a je jasné, že jde o provokaci, něco jako toto. Pro náhodné neznalé: Je zby…
ms 27.03.2014 17:05
ms
Tie tvoje programy su uplne nahovno, si spokojeny s tym ze ti to znefunkcnuje Windows, zaujimave. T…
MM.. 27.03.2014 18:57
MM..
A co pomaha: nezasierat si Windows nezmyselnymi aplikaciami, antivirmi, a virmi. Potom to bootuje za…
MM.. 27.03.2014 19:02
MM..
Proč na to reaguješ? Vždyť je to jen provokační akce.
Prasak 27.03.2014 19:15
Prasak
hluboký sken registry- to člověku nedá. :-D nápověda systému: Jsou aplikace pro čištění registru n…
kmochna 27.03.2014 19:57
kmochna
Používám jenom glary-utilities Mám Windows 8.1 Naprostá spokojenost odstraněna reklama (Kurt) poslední
GVKB 07.04.2014 09:16
GVKB

Nečistím, neoptimalizuji, netuním.
Podle mě to naprosto nemá smysl. Buď mám hardware na požadované úrovni - nebo nemám. Z hovna bič neupletu.

Na univerzální čističe/tunidla mám názor: "dobrý sluha, zlý pán". Sám nic takového nepoužívám, připadne mi to zbytečné, požadované funkce zvládnu ručně nebo za pomocí systému. Postupuje-li fanoušek CC&spol opatrně, uvážlivě, nic proti tomu nemám. Má zkušenost ale je, že neználek (očekávající zázraky), ztratí jakékoliv zábrany a čištění/tunění pojme maximalisticky... a občas za to zaplatí (a zaplatí člověkovi, který mu PC reinstaluje). Čím větší blbec, tím odvážnější.

Stačí se podívat na IP a je jasné, že jde o provokaci, něco jako toto.

Pro náhodné neznalé:

Je zbytečné krást "Windows 64 bit Pro/Ulti" (pravděpodobně "myšleno" (čím?) W7), pokud nejsou potřeba funkce povolené v těchto verzích. V mnoha případech se dokonce, ó jaká hrůza, bez MSW obejdete. Z hlediska základů bezpečnosti je třeba si uvědomit význam slova: "víceuživatelský" a slov: "záloha uživatelských dat". To je nad nad všechna tůůůnidla na Světě!

Bez SSD se dá žít zcela pohodlně a než mizerný SSD (a těch šizených je na trhu spoustu), pak WD Velociraptor je mnohem spolehlivější. Když rychlost startu je tak žádaná, pak STR + UPS.

Na Tubici najdete též perpeťáky a jiné magory. Pokud se mermomocí někdo chce hrabat v os, pak hlavně stránky výrobce os. Jen holt budete muset umět číst a pochopit rozsáhlejší text.

Univerzální rada je: "Pokud něco funguje, pak se v tom nehrabte! A tuplem, pokud o tom vůbec nic nevíte!"

Používání tůůůnidel a dokonce nákup je naprostý nesmysl! Pokud tohle někdo "radí" neznalým, pak je provokatér a intelektuálně nedostatečný, což se nevylučuje.

Tie tvoje programy su uplne nahovno, si spokojeny s tym ze ti to znefunkcnuje Windows, zaujimave.

Tak nam napis ze o kolko ti to co zrychlilo? Ptz zrychlilo ti to nic a o 0,000%. Ale hlavne ze si za to placebo este aj zaplatil.

P.S: a vobec neni dulezite mat Windows pro/ulti. Uplne stejne funguje aj home verzia. Ked uz mas rad placebo, tak home mozno dokonca moze byt aj rychlejsie ptz nespusta tolko sluzieb :D Placebo end.
P.S.2. a 64bitovy WIn moze byt s 1GB RAM dokonca aj pomalsi jak 32bit, ptz tusim zevraj 64ka potrebuje viac RAM pre seba

A co pomaha: nezasierat si Windows nezmyselnymi aplikaciami, antivirmi, a virmi.
Potom to bootuje za 20sekund dozivotne. Mne napr. XP bootoval za 20sekund aj s normalnym HDD, a minimalne 5rokov. Ptz som to nezasieral vselijakymi care a podobnymi nezmyslami.

hluboký sken registry- to člověku nedá. :-D

nápověda systému:

Jsou aplikace pro čištění registru nezbytné?

Registr systému Windows je databáze obsahující všechna konfigurační nastavení, která určují vzhled a chování systému Windows . V některých případech mohou nastavení, která již nejsou třeba, zůstat v registru pro případ, že budou potřebná později. Nejedná se o nic neobvyklého a tato data zabírají velmi málo místa.

Některé produkty volně šířené na Internetu doporučují provádět pravidelnou údržbu a čištění registru. Přestože občas může dojít k poškození nastavení registru, obecně lze říci, že registr je soběstačný. Rozhodnete-li se nainstalovat aplikaci pro čištění registru, informujte se na daný produkt a stahujte a instalujte pouze programy od vydavatelů softwaru, kterým důvěřujete.

Upozornění
Některé programy volně dostupné na Internetu mohou obsahovat spyware, adware nebo viry. Stahujte a instalujte pouze programy od vydavatelů softwaru, kterým důvěřujete. I když webu, z něhož daný program stahujete, důvěřujete, je třeba rovněž důvěřovat i vydavateli tohoto programu. Další informace naleznete v tématu Kdy důvěřovat vydavateli softwaru.

Důrazně doporučujeme provádět změny pouze u těch hodnot v registrech, které znáte nebo u kterých jste dostali k provedení změn pokyn z důvěryhodného zdroje. Před prováděním jakýchkoli změn si nezapomeňte zazálohovat registr.
----
já si mažu, pokud chci, radši sám. uděláme si pokus: vytvoříme si txt soubor, dáme mu příponu hatlapatla a proskenujeme, přinejlepším hlubokým skenem, jestli neobjeví zbytečný prázdný klíč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...