Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osazení vstupních dveří

Dobrý den,
potřebujeme urgentně vyměnit vstupní dveře do panelákového bytu. Protože peněz se nedostává a úplný papundekl nechceme, zakoupili jsme tyto neznačkové dveře i se zárubní:
http://aukro.cz/venkovni-bezpecnostni-dvere-buk-vy prodej-pvc-i2119737536.html

Dnes jsme objednali firmu na jejich osazení. Pán přišel a řekl nám, že dveře osadit nejdou, že by nedržely a že musíme mít jiné.

Nyní fakta:
Po odstranění staré zárubně nám zůstane čistá díra v panelu, na každé straně jen o nějaký milimetřík větší, než největší šířka zárubně. Tloušťka panelu je nějakých 20 cm, zatímco tloušťka zárubně asi 10 cm. To znamená, ze zárubně by se do otvoru ůplně vložily, do stran a nahoru chytily přiloženými kotvami a obstříkly montážní pěnou. Tak to v návodu doporučuje výrobce. Nikde by tedy panel nepřesahovaly. Na odkazované stránce jsou docela dobře vidět detaily, případně doplním.

Rád bych věděl, zda měl stavebník pravdu a dveře jsou pro nás nepoužitelné, nebo zda je taková montáž standartní a máme hledat jinou firmu.

Moc děkuji za každý názor.

Předmět Autor Datum
Podle mě, je to snad jediný rozumný postup jak dveře namontovat. Jestli stavebník neviděl jiný probl…
bunny 21.02.2012 18:00
bunny
Jednalo se hlavně o to, že podle něj musí futra panel přesahovat, což ty naše nepřesahují. Pokusil j…
punk-turtle 21.02.2012 18:09
punk-turtle
Tak to v první řadě závisí na typu futra. Mimo jiné, jestli se jedná o vchodové dveře, tak si myslím…
bunny 21.02.2012 19:17
bunny
Samozřejmě to jde usadit. Sice by bylo hezčí futro přes celou zeď (hlavně jednodušší), ale když to u… poslední
Luboš 121 21.02.2012 19:19
Luboš 121

Podle mě, je to snad jediný rozumný postup jak dveře namontovat. Jestli stavebník neviděl jiný problém, nechápu proč řekl, že to nejde. Jestli není montážní pěna v sadě, používejte výhradně nízkoexpanzní pěnu.
Třeba měl slabou vrtačku, která nezvládla vyvrtat díru do panelu.

Samozřejmě to jde usadit. Sice by bylo hezčí futro přes celou zeď (hlavně jednodušší), ale když to uděláte slícované alespoň na jedné straně tak v tom nevidím problém.
Pozvěte nového zedníka a tomu co řekl, že to nejde bych pak poslal alespoň obrázek až to bude hotové, aby věděl jak se to dělá :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru