Avatar uživatele
anonym

Oslava s diabetikem – recepty

Ahoj, mám příští týden narozeniny a pozvala jsem i kamarádku s cukrovkou. Poradíte mi někdo, co uvařit, upéct, připravit,aby to mohla jíst i ona?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5311 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Attack-design

zde na výběr
http://www.ze­ny.cz/magazin/di­etni-recepty/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
alenka901

Jablečný dort se sladidlem

Suroviny

  • 300 g oloupaných jablek
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 4 tabletky sladidla
  • 130 g mouky
  • 1 kypřící prášek
  • rozinky
  • sůl

Postup přípravy

Jablka umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sladidlo rozmačkáme lžičkou na prášek, do mísy dáme změklé máslo, přidáme sladidlo a špetku soli a vymícháme do pěny. Potom postupně přidáváme rozmíchané vejce a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vzniklé těsto vylijeme do kulaté formy, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Nahoru na těsto rozložíme plátky jablek do tvaru vějíře a pak koláč ozdobíme rozinkami. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 150 – 170 °C asi 30 minut.
50 minut

Pomazánka z uzené makrely
Suroviny

  • uzená makrela
  • salátová okurka
  • citrón
  • 100 g měkkého tvarohu
  • petrželová nať
  • sůl
  • mletý pepř
  • černé olivy

Postup přípravy

Z makrely odstraníme kůži a kosti, maso smícháme s okurkou a citrónovou kůrou a utřeme je s tvarohem, až se spojí. Přidáme citrónovou šťávu a podle chuti okořeníme.

Pomazánku dáme do velké misky, přikryjeme a krátce vychladíme, asi 20 – 30 minut. Podáváme s černými olivami a opečeným pečivem.
50 minut

Burgundský králík

Suroviny

  • králičí maso
  • cibule
  • žampióny
  • kysaná smetana
  • sůl
  • tymián

Suroviny

  • králičí maso
  • cibule
  • žampióny
  • kysaná smetana
  • sůl
  • tymián

Suroviny

  • králičí maso
  • cibule
  • žampióny
  • kysaná smetana
  • sůl
  • tymián

Postup přípravy

Maso omyjeme, osolíme, okořeníme, podlijeme a dáme péct. V průběhu pečení přidáme na maso v pekáči kolečka cibule a očištěné nakrájené žampióny. Před dopečením zjemníme vypečenou šťávu zakysanou smetanou. Podáváme s rýží.
50 minut

Zdroj: http://www.re­cepty.eu/pro-diabetiky/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dandi

Doporučuji Tofu:

Čínské tofu
Ingredience
sójová omáčka dle chuti (tj. třeba i houbová nebo česneková), kus zázvoru, tři stroužky česneku, lžíce klíčků (mungo, alfalfa), kvalitní rostlinný olej, 250 g tofu natural, pórek, 5 žampionů, lžíce škrobové moučky.

Postup
Tofu nakrájíme na kostičky a v chladu ho necháme hodinu marinovat v nálevu ze sójové omáčky, lisovaného česneku, strouhaného zázvoru a oleje. Poté na oleji osmahneme pórek nakrájený na kolečka, žampióny nakrájené na plátky a klíčky, přidáme tofu, podlijeme vodou rozmíchanou se škrobovou moučkou a povaříme.
Lze přidat koření dle chuti (pepř, směs na čínu, kari, koriandr atd.).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek