Avatar uživatele
anonym

Otevření nabídky s heslem při přihlášení do pc?

Jsem jediný uživatel na pc systému windows xp.
Po zapnutí pc a rozběhnutí systému se mi ukáže jméno a malá fotka. Na to musím kliknout abych se mohl přihlásit do systému windows.
Měl jsem však nastavené, že políčko pro heslo bylo po spuštění otevřené a já mohl bez kliknutí heslo hned zadat.
Jak to udělat, abych nemusel klikat?
Díky
Doplňuji:
Děkuji, ale bohužel nepomohlo.
Takže ještě jednou, nyní snad již trošku srozumitelněji.
Po spuštění pc a naběhnutí systému se mi uáže úvodní obrazovka, kde je moje fotografie a moje jméno. Nikdo jiný tam není, žádný jiný účet není (dokonce i Guest není povolen).
Jde o to, že dříve mi naběhlo toto přihlášení a já rovnou zadal heslo do otevřeného políčka pro heslo. Nyní musím nejprve kliknout na své jméno, teprve potom se políčko pro zadání hesla otevře a já jej mohu psát.
Nastavení tak jak doporučujete, je úplně změněné, dialogové okno přihlášení i vypnutí pc je jiné a to nechci.
Jen pro zajímavost po instalaci windows jsem musel změnit i nastavení v regeditu, jelikož se mi chvilku po spuštění systému vypínal numlock, přičemž po zapnutí pc byl zapnutý. Toto nastavení jde změnit v regeditu, přesněji zde:
HKEY_USERDefau­lttControlPanel­Keyboard, InitilKeyboar­dsIndicators, změnit nastavení na číslo 2.
Je možné, že i toto otevření políčka pro vložení hesla do systému lze nastavit v regeditu, ale nevím kde a nevím postup.
Takže ještě jednou:
Chci, abych po naběhnutí systému a spuštění windows v uvítací obrazovce bylo okno pro vložení hesla otevřené a já nemusel na jediný účet klikat, aby se okno otevřelo.
Děkuji moc za radu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4154 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

Jednoduchá rada – skočte do Start-Spustit, zadejte tam control userpasswords a dejte OK. Tam klikněte na Změnit způsob přihlašování a odhlašování uživatelů a vypněte tam úvodní obrazovku. Pak restartujte počítač a už budete zadávat jen helso – jméno bude předvyplněné.

A přihlašovat se jaké správce – TO SI SNAD DĚLÁTE …, ne, beer?! Používta správcovký účet jako běžný účet není zrovna bezpečné, kór na desktopovým Windows…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Poradím ještě jednodušší pokud jsi jediným uživatelm – přihlašovat se jako správce. Tím pak neděláš vůbec nic, jsi přihlášen automaticky.
Start-Ovládací penely-Uživatelské účty-Změnit účet-Změnit typ účtu, zaškrtnout Správce.
Pokud toto ale nebudeš chtít, stejným způsobe provedeš i všechna další potřebná nastavení.
Uživatel XP

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
badisko

tak to zkus predelat znova ne ?'…ovladaci panely >zobrazeni>..tam se mrkni na nastaveni …ted nevim a neoverim jsem na ubuntu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Mám na jednom ze svých PC totéž – jediný Windows účet ošetřený heslem. Nastavit přihlášení, aby bylo automaticky otevřeno pole pro heslo, to neumím – ale přesto nemusím klikat 🙂 Stačí před zadáním hesla stisknout klávesu pro posun kurzoru nahoru – tedy „šipka nahoru“ – a pole pro heslo se otevře. Když tam jsou totiž účty dva (a více), tak šipkou nastavím první z nich na otevření – no a teď tam je sice uživatel jediný, přesto šipkou nahoru volím „první účet ze seznamu“ – doufám, že jsem se vyjádřil jasně 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek