Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otázka ohledně práce webdesigner

Dobry den,

Mel bych takovy dotaz. Pokud bych byl nakej clovek co vlastni firmu a chtel bych k tomu mit web, proc bych si mel grafiku,html,css nechavat delat od webdesignera i treba na miru, kdyz je jich na netu miliony zadarmo ke stazeni nebo i placeny ktery uz vypadaj hodne dobre ? Projedu par hodin nekolik predloh a vyberu si a je to. Usetrim nekolik tisic. Nebo v cem je hacek, a jake problematice nerozumim ?

Předmět Autor Datum
Háček v tom není. Když jsi lopata a nabízíš například kopání jam, asi ta vlastní tvorba bude stačit…
karel 07.01.2013 23:13
karel
Samozrejme, ze by stahl predlohu udelanou profesionalem at treba za par korun pokud si potrpi na vel…
Lopaata 07.01.2013 23:32
Lopaata
Treba proto, ze nekdo nema chut zabijet cas drbanim se s webem? Nekdo taky treba neni tak sikovny na…
merlouska 07.01.2013 23:14
merlouska
Firemní Web je o grafice dejme tomu z jedné třetiny. Přirovnám-li to k autu, tak vzhled webu je jako…
Kráťa 07.01.2013 23:34
Kráťa
Ptam se jenom na grafiku webu a to se da z webu pri dlouheeeeeeeem vybirani zvladnout do hodiny = we…
Lopaata 07.01.2013 23:38
Lopaata
ne, webdesigner z webu fakt šablony nestahuje. Ono jedna věc je design a druhá samotné rozložení web…
Redsnake 07.01.2013 23:55
Redsnake
Samozrejme, ze beru v potaz i zakodovane stranky se sablonou, kde je pouzito html a css. Vetsina sab…
Lopaata 07.01.2013 23:58
Lopaata
Dyk jsem psal, že jí (tu grafiku) můžeš najít a poslat. poslední
Kráťa 08.01.2013 00:36
Kráťa

Háček v tom není. Když jsi lopata a nabízíš například kopání jam, asi ta vlastní tvorba bude stačit i když s tou tvojí češtinou teda nic moc. Profesionálové si nechávají tyhle věci dělat od jiných profesionálů, ona ta snaha ušetřit za každou cenu může být kontraproduktivní. Viz třeba ty různé firmičky, kterým kamarád vytvořil logo za pár piv, protože je šikovný a umí namalovat Švejka. To může zájemce o služby spíš odradit.

Treba proto, ze nekdo nema chut zabijet cas drbanim se s webem? Nekdo taky treba neni tak sikovny na pocitace jako ty - tobe mozna prijde stazeni a instalace webu jednoducha, ale pro nekoho jineho je (kdyz to prezenu) problem i zapnout pocitac.
Nekomu taky treba dostupne sablony nevyhovuji/nestaci.

Firemní Web je o grafice dejme tomu z jedné třetiny. Přirovnám-li to k autu, tak vzhled webu je jako karosérie. Mnohem důležitější, aby to vůbec jelo, je motor. Čili, aby firemní web našli potencionální zákazníci ve vyhledávačích, když hledají produkt, který firma nabízí. Pak je rovněž důležité, aby na něm byly potřebné informace, které "zaseknou háček". A když nezaseknou, aby se tam vrátili, či jej doporučili známému.
No a "motor webu" v žádné šabloně není. Šablony jsou pouze všeobecné a třeba i webotvůrce šablonu použije, upraví ji pro potřeby webu (a to není za 5 minut).
Samozřejmě můžeš projet web, natahat si potřebné, předat webotvůrci, sdělit mu kde co chceš, aby se s tím nemusel sám vyrábět, nebo to hledat a o to bude mít práci dříve a levněji.
Existují i hotová řešení s motorem (redakční systémy), která se však musí nainstalovat a upravit k obrazu svému.

ne, webdesigner z webu fakt šablony nestahuje. Ono jedna věc je design a druhá samotné rozložení webu a funkčních prvků. Tobě to možná tak nepřijde, ale je to docela věda. Co když má stránka spoustu funkcionalit a všechny věci se na "jednu obrazovku" nevejdou? Čemu dát přednost? Co zvýraznit? Je to i o analýze chování uživatelů, aby BFU pochopil, kde má na co kliknout, aby mohl obědnat služby, využít služby, etc.

Samozrejme, ze beru v potaz i zakodovane stranky se sablonou, kde je pouzito html a css. Vetsina sablon uz je s tim a ver ze i dokonce s jQuery (uvedl sem to v dotazu). Kazdopadne se ta prace(css,html) da nechat koderovi kde udela prvky aktivni, ale ten by mohl uz umet i php,js atd. a ten ma rozdelenou uz jinou praci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru