Avatar uživatele
afro.minerva

Otázky ohledně Bible

Tak jsem jí začala číst a hned na začátku Genesis jsem narazila na dvě věci, které prostě nechápu. Proč každej chlap žil přes 900 let? Další věc. Píše se tam, že „synové boží“ si brali lidské dcery a měli s nimi děti a to byly obrovské obludy. Tohle mi nějak mozek nebere. Kdo to jsou ti „synové boží“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Retko před 5201 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Bible a hlavně Starý Zákon, to je ta první část, kterou právě čtete, je poměrně dost slložité čtivo. Některé pasáže jsou tvrdým oříškem i pro fundované theology.
Pokusím se Vám odpovědět na Vaše dvě otázky, ačkoliv ani já theolog nejsem.

  1. Věk před Potopou světa je prakticky u všech zmiňovaných osob hodně vysoký. Existují dvě teorie, proč tomu tak je. Jedna tvrdí, že se prostě tehdy věk počítal jinak. Druhá, ke které se kloním i já je, že před Potopou bylo klima i způsob života natolik jiné, že se lidé skutečně dožívali takových úctyhodných let. Pokud se dočtete až za Potopu, zjistíte, že po ní se věk začal radikálně snižovat.
  2. Ti „synové boží“ jsou opravdu hodně tvrdý oříšek a v dnešní době se dá jen polemizovat o tom, kdo to byl. Velmi pravděpodobně se jednalo o anděly – možná padlé anděly. Ono, když se pak podíváte opět dál a přečtete si, jak podle Bible vypadal takový anděl, pak by ani nebylo divu, kdyby kříženec mezi ním a člověkem byl hodně obrovský a vypadal spíš jako obluda.

A nazávěr jednu radu. Začínajícím čtenářům Bible se většinou doporučuje začínat nikoliv od začátku, jako při čtení běžné knihy, ale od Nového Zákona. Ten je o něco jednodušší a stravitelnější, není v něm tolik nepochopitelných věcí a často se týká člověka víc osobně. Většinou se doporučuje pořadí Nový Zákon(Evangelia) – Nový Zákon (Skutky a Epištoly) – Starý Zákon(Žalmy) – Starý Zákon (Historické knihy: Knihy MOjžíšovy, Samuelovy, Královské, Paralipomenon, Ezdráš, Nehemiáš a Ester) – Starý Zákon (Přísloví, Job, Kazatel) – Starý Zákon (Proroci) a nakonec NOvý Zákon Zjevení a Starý Zákon Daniel.

Pro Mojitka: Překládána byla, to máte pravdu. Ovšem hebrejský originál Tenachu se příliš nezměnil. Problém není ani tak v překladech, ale v příliš velkém množství pohledů na Bibli a její obsah. Indické a jiné eposy nevyvolávají tolik názorů, což je ovšem dáno hlavně tím, že nemají tolik odpůrců, jako právě Bible.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

Mala rada : prectete si neco od E.v Danikena…pak Vam hodne veci bude jasnejsich,a nejen z „Bible“
Doplňuji:
PS : ani fundovani „theologove“ Vam otazky neobjasní,protoze bible byla z originalu po staleti prekladana do ruznych jazyku a u slov,jez nedovedli prelozit ,dosadili jaksi mili prekladatele slova jez se jim hodila.Tudiz vety dostaly zcela jiny vyznam…
Staci si precist indicky epos,ktery je mimochodem mnohem mnohem obsahlejsi,a tam jsou veci,ktere by Vam odpoved mohly dat a potazmo byste pochopila i bibly. PS : jsem ateista

Upravil/a: mojitek

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
panenka

ZDE VÁM POSÍLÁM ODKAZ NA SYNY BOŽÍ

Zdroj: cs.wikipedia.or­g/wiki/SYN_BO­ŽÍ

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fortin

Nene, synové boží nemohli být padlí andělé. To je jiná sorta. On byl svět úplně jiný než se nám vědci snaží přiblížit. Třeba tohle:

1Gen/6 Řekl také Bůh: Buď obloha u prostřed vod, a děl vody od vod!
1Gen/7 I učinil Bůh tu oblohu, a oddělil vody, kteréž jsou pod oblohou, od vod, kteréž jsou nad oblohou. A stalo se tak.

Planeta byla jako ve skleníku, byla jako skleněná kulička. Tehdy skutečně mohli žít neomezeně dlouho kvůli rozvoji inteligentního života na Zemi.
A ti synové Boží byl jiný druh člověka, byly to opice. Ony totiž dodnes nezhřešily, z hlediska Slova. Není to vtip. Vždyť je stvořil Bůh a ten není jen náš jak si Ho lidé přivlastňujeme. Odpovědi nebo vysvětlení vám mohou přiblížit písmáci, znalci Písma, myslím že u Adventistů.

Zdroj: http://www.ccel­.org/bible/czech/ge­n/gen006.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Já nevím,ale existuje výklad Bible.Myslím nakladatelství Vyšehrad

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek