Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otázky ze zvědavosti-grafika a Turbo Boost

Dobrý den,chtěl bych vysvětlit ,jak je to u notebooku s grafikou.Koukal jsem ,že nějaké notebooky mají jak integrovanou tak normální grafickou kartu..A mě by zajímalo ,jak to pracuje ,jestli jedou obě na ráz ,nebo v klidovém režimu integrovaná a ve hrách a apliakací ta normalní.

A ještě bych se chtěl zeptat ,jak pracuje Turbo Boost u procesorů Intel.Koukal na nějaký články a videa na Youtube ,ale jediný co jsem zjistil ,že to zvyšuje takt jádra při zátěži.Ale jestli se to dělá automaticky nebo manuálně a jak to přesně funguje jsem nikde nenašel.

Děkuji za pomoc a snad nějak neobtěžuji ...

Změna předmětu, původně: Otázky ze zvědavosti (LaKr) (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Takt jádra u procesorů se zvyšuje automaticky. Spíš je to naopak - procesor se podtaktuje, když nemá…
Prasak 23.01.2010 18:09
Prasak
Koukal jsem ,že nějaké notebooky mají jak integrovanou tak normální grafickou kartu..A mě by zajímal…
MM_tank 23.01.2010 18:40
MM_tank
Děkuji oběma za vysvětlení ... Ještě někde sem čet ,že ty nové procesory mají integrovanou grafiku p…
jeffh 23.01.2010 18:55
jeffh
prcesor nema integrovanu ziadnu grafiku.
MM.. 23.01.2010 19:12
MM..
http://www.extrahardware.cz/core-i5-661-32nm-dvouj adro-intelu-s-grafikou-i-testy
jeffh 23.01.2010 19:34
jeffh
To ale uz neni procesor ale "pol PC v jednom" :-) Je to presne to iste ako predtym, akurat je proces…
MM.. 23.01.2010 19:42
MM..
aha chápu ... díky za vysvětlení poslední
jeffh 23.01.2010 20:13
jeffh

Koukal jsem ,že nějaké notebooky mají jak integrovanou tak normální grafickou kartu..A mě by zajímalo ,jak to pracuje ,jestli jedou obě na ráz ,nebo v klidovém režimu integrovaná a ve hrách a apliakací ta normalní

Nevím jestli nemyslíš ten asus K50AB-SX010 co se už nevyrábí, měl integrovaou radeon 3200 a 4570(?). Pláč uživatelů zkoušejích ty grafiky po přeinstalování OS aspoň nějak rozchodit pod XP ještě stále můžeš najít na forech. Dalo se to přepínat -ručně. Tohle řešení bych nechtěl.

A ještě bych se chtěl zeptat ,jak pracuje Turbo Boost u procesorů Intel.Koukal na nějaký články a videa na Youtube ,ale jediný co jsem zjistil ,že to zvyšuje takt jádra při zátěži.Ale jestli se to dělá automaticky nebo manuálně a jak to přesně funguje jsem nikde nenašel.

Pokud je turboboost povoleno dělá se to automaticky. Stejně tak pokud je povoleno šetření energiíí procesor se sám podtaktovává bez zátěže. Pak moje i-7 pracuje v několika skocích v rozsahu 1200-2800,s turbem do 3300mhz, přesně to nevím,mám ho navíc přetaktované.

To ale uz neni procesor ale "pol PC v jednom" :-)
Je to presne to iste ako predtym, akurat je procesor a northbridge (chipset) uzavrety v jednom puzdre.
P.S. nechapem co je na tom k obdivovaniu alebo k uzasu, ale budiz. "all in one" sme tu uz mali v roku 1980, a prevalcoval to PC kvoli svojej modularite (moznost napr. vymenit len grafiku alebo len CPU a nechat si dosku apod). Vtedy ale vyrobcovia nerobili kazdych 6mesiacov novu paticu tak to este malo vyznam... Tak vitaj rok 1980 :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru