Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Outlook 2010, zmena umisteni souboru .PST, z emalu

Zdravim,

dostal jsem firemni ntb, kde musim mit nainstalovany MSO a w7. Je tam verze 2010. Potrebuju poradit jak donutit Outlook, aby si zapamatoval umisteni souboru kde ho chci ja, a ne kde mne ho cpe on. Podotykam, ze se mne jedna o soubor. PST, ale ten od email. uctu, ne ten hlavni datovy nebo co to je. Ten jsem bez problemu presunul.

Smazal jsem ho v puvodnim umisteni (pri vypnutem Outlooku), zapnul v ovladacich panelech POSTA a dal ho vyhledat a Outlook si bez problemu pamatuje jeho novy umisteni. Myslel jsem si, ze to stejne udelam i s tim souborem od emailu, ale chyba lavky. Kdykoli ho smazu, najdu nove umisteni, tak po zavreni a zjisteni pozice v Outlooku nebo POSTA (v ovl. panelech), je tento opet vytvoren zde users//uzivatel/appdata/microsoft/outlook. Podle poctu smazani vytvari pocet kopii. Tzn. smazu ho 2x, necham vyhledat novy umisteni a zavru to. Spustim Outlook a v tomto umisteni users/uzivatel/appdata/microsoft/outlook se mezitim vytvoril soubor xxx@xx.xx(3) a samozrejme se tam vytvori i predchozi dva. Uz si pripadam jak debil.

Vite nekdo, jak odrbat Outlook, aby si nepamatoval to umisteni tady users/uzivatel/appdata/microsoft/outlook a zapamatoval si to novy? Hledal jsem po netu, heldal jsem v napovede Outlooku, ale vzdy se tam mluvi o presunu datoveho souboru OST nebo PSK, ale nikdy ne o souboru .PST z email. uctu. Ani netusim, jestli delam neco spatne, ale postup s obycejnym datovym souborem proste na ten emailovy nefunguje, aspon u me.

Zkousel jsem mazat tempy, vsechno co si Outlook vytvari v users/uzivatel/appdata/... a nic nepomohlo.

Standardne je tento soubor v users/appdata/microsoft/outlook a ja ho potrebuju dostat na D:\xx. jak jsem psal, ten obycejny datovy byl presunut za minutu. S timto ale nemuzu hnout a nevim uz co delat.
Potrebuju ho tam presunout, protoze ma nekolik GB.

Předmět Autor Datum
Jeste asi dulezita vec, pouzivam IMAP. Pri zakladani POP3 uctu se to pta na moznost pouzit i jiny, a…
jaroch 05.04.2013 11:25
jaroch
Je to trošku složitější: http://www.slipstick.com/outlook/config/how-to-mov e-the-imap-personal-fold…
Kurt 05.04.2013 11:37
Kurt
Diky moc, to jsem nenasel. Blbe jsem hledal. Jdu to zkusit. Hlavne aby to slo.
jaroch 05.04.2013 11:44
jaroch
Nezkoušel jsem to a podle reakcí v diskuzi tam to není univerzálně použitelný postup, nicméně píše t…
Kurt 05.04.2013 11:47
Kurt
Tak diky. Funguje to, bud jsem z tech stastnejsich nebo to ostatni delali blbe.
jaroch 05.04.2013 13:05
jaroch
Výborně, díky za odezvu a značím jako Vyřešené. poslední
Kurt 05.04.2013 13:12
Kurt

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru