Předmět Autor Datum
Start -> Spustit -> napsat: Regsvr32.exe %Windir%\System32\Ole32.dll -> Enter
Kurt 16.11.2007 23:09
Kurt
diky
macbew 17.11.2007 08:22
macbew
Problém – jako editor zpráv nelze použít žádný z produktů MS (Word), ani v Outlooku expres. Nelze po…
Mirek CB 17.11.2007 15:48
Mirek CB
zrovna jsem si říkal, že nevím co prachama, že bych si koupil krabicové nero. dík žes mi to rozmluvi… poslední
lední brtník 17.11.2007 21:15
lední brtník

Problém – jako editor zpráv nelze použít žádný z produktů MS (Word), ani v Outlooku expres. Nelze použít volbu odeslat e-mail ze žádné aplikace MS Office (jako přílohu). Nelze do dokumentů MS Office vkládat kliparty, problémy jsou i s grafy a obrázky. Dříve vytvořené dokumenty s kliparty sice jdou otevřít a editovat (i když ne vždy), ale změny nelze uložit. Další problémy se sadou Office XP, 2003. Někdy v Excel-u nejdou zadávat vzorce, nebo upravený sešit nelze uložit a další. Nevím, jestli problém přetrvává i ve verzi 2007. Nemám kde zkusit.

Volba rozpoznat a opravit nemá smysl – neúčinné. Nepomůže ani reinstalace. A to ani odinstalování a nová instalace. Přeinstalovat celé PC sice lze, ale je to zbytečné a zdlouhavé.

Příčina – problém vznikne po kompletní instalaci Nera Premium verze 7. Pravděpodobně instalací součásti Nero Houme, ale možná i po povolení a spuštění doplňku Nero Scout.
Nevím a nehodlám to znovu zkoušet. Oba uvedené doplňky si vytváří vlastní „spolehlivou“ databázi a snaží se indexovat, co se dá (A trvá to hodně dlouho a se spoustou chybových hlášek). Zřejmě se snaží indexovat i registr.
Poznámka – nemusí to být nutně vinou Nera jako legálního produktu. Na všech PC kde se problém vyskytl, nebyla nainstalována až tak úplně „čistá“ verze Nera.

Řešení – jednoduché. Stačí znovu zaregistrovat dvě knihovny: OLE32.DLL a MSRDO20.DLL. Hlavně pak již nešťourat ve Vlastnostech počítače – je tam vidět i onen Nero Scout – (hlavně jej nespouštět). Nikde se mi nepodařilo najít možnost jak jej odinstalovat, nebo vůbec neinstalovat. Ale asi by to mělo jít. Nicméně nemám pocit, že je třeba to dále řešit.

Postup opravy:

Kliknout na Start, Spustit.
Do příkazového řádku vepsat:
RegSvr32 OLE32.DLL potvrdit OK. Mělo by se objevit hlášení s potvrzením úspěšné registrace knihovny.
Totéž opakovat – RegSvr32 MSRDO20.DLL.

První knihovna vyřeší problém s poštou, ale neřeší ostatní výše popsané potíže.
To zajistí až registrace druhé uvedené knihovny. Pozor na jméno knihovny. Neplést si nulu a písmeno "O". Na konci je 20 (číslo), před ní je písmeno "O".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru